23/10/15

Candidatura ciutadanista catalana, municipalista del canvi en comú i rupturista pel 20 D



BComú va acordar en assemblea plenari, del divendres 16 d’0ctubre, explorar una confluència per participar a les eleccions estatals del proper 20 D, amb una fórmula exprés de confluència catalana. 
L’ambient era de responsabilitat. S’anava a adoptar un compromís important i agosarat. Just en el temps. El diàleg es desenvolupà fluid i respectuós. Es respirava la convicció de que CSQEP no havia funcionat i no estava en condicions de generar mobilització compromesa i il·lusionada.
La presentació didàctica, senzilla i clara. Les decisions amb convicció i compromís de la base activista.
La valoració del 27 S ben compartida. S'imposa marc plebiscitari. CSQP no treu els resultats esperats, El PSC es manté, C's puja capitalitzant el NO i el vot de renovació política. Es veu com amenaça que C’s i PSC consolidessin amb les eleccions generals.
Es considera que hi ha noves forces rupturistes, la gent té ganes de canvi i renovació. Cal ocupar aquest espai electoral, o ho faran altres en contra (C’s). Es necessita un revulsiu per a generar una perspectiva favorable a la revolució democràtica municipalista de les forces del canvi “En comú”, Marees i confluències.
S’assenyala el risc del temps limitat, de les forces disponibles i de que un resultat minsa afectés al govern de Barcelona.
Tanmateix és vital fer fora el PP, evitar govern PP-C'S; Contribuir per un govern a Espanya favorable als processos constituents i sobirania democràtica radical. S’ha de tenir un rol actiu i dinamitzar xarxa municipalista i de ciutats pel canvi
El que es pretén, amb il·lusió i criteris, és una Candidatura pròpia d'àmbit català, no sopa de lletres, una Llista ciutadanista que reculli el màxim de sensibilitats possibles i lluites socials (habitatge, pobresa energètica, municipalisme, procés constituent, un Grup propi parlamentari sobirà.
Per aportar el capital simbòlic de BComú a la Candidatura catalana, convé el Codi Ètic Bcomú, una Campanya pròpia i liderada per i des de Catalunya, per un Marc programàtic rupturista (dret a decidir, procés constituent, referèndum vinculant, pla de rescat ciutadà, defensa del municipalisme com a eina de transformació social (vs llei Montoro), llei Mordassa). I no dependre dels bancs.
En el debat es va fer èmfasi en liderar la candidatura i la campanya, no dependre d’imposicions dels partits, encara que es volia un acord, tanmateix “no a qualsevulla preu”.
La relació amb les esquerres estatals resta marcada pel desencontre entre Podemos i IU.
El plenari de BComú representà una decisió estratègica. Es mou el taulell electoral a Catalunya. Es promou un nou subjecte electoral i possible polític, amb la concepció de fons del que pot aportar el municipalisme de canvi en comú, amb valors republicanistes de democràcia participativa.
Tots els partits queden afectats, siguin de Catalunya o estatals, per aquesta irrupció a la palestra electoral estatal.
Els conceptes de canvi, renovació i ruptura constituent, catalana i estatal, s’ adiu prou amb aquesta iniciativa política.
El bon fi d’aquesta candidatura catalana pot representar un punt sòlid des d’on fer embranzida per a la regeneració de l’esquerra.  
Tant a Barcelona com a Catalunya els hi convé la ruptura democràtica per batre l’hegemonia política de la dreta catalana i espanyola.
El proper dimecres 28 nou plenari BComú per la decisió. Abans, el diumenge 25 acte a l’Estació del Nord amb Ada Colau i Xose Manuel Beiras. Moments calents per decisions d’alt voltatge.
Del Butlletí electrònic d’EUiA.

No hay comentarios:

Publicar un comentario