19/10/15

Ada Colau es coresponsabilitza del 9N contra les imputacions


L’alcaldessa de Barcelona va llegir el Manifest que adjunto. Ada Colau ho va fer solemnement a la Plaça de Sant Jaume, el 13 d’octubre, junt amb els partits i Entitats que varen promoure la votació del 9 de Novembre de 2014, una vegada el govern de l’estat i el TC havien prohibit la consulta referendària sobre l’estat i la independència a Catalunya.
Manifest del Pacte nacional pel dret a decidir.
Contra la imputació de les autoritats catalanes que van fer possible la votació del 9N.
El Pacte Nacional pel Dret a Decidir reitera que el Dret a Decidir el futur polític i institucional de Catalunya és inherent a la ciutadania catalana en virtut del principi democràtic i del dret que tenim com a nació.
Tots els intents d’exercir aquest Dret no han sigut possibles per l’oposició del govern de l’Estat que mai ha proposat cap alternativa.
El govern de l’Estat ha judicialitzat tots aquest fets, defugint les seves responsabilitats polítiques en aquest àmbit, i generant una anomalia democràtica en el funcionament de les institucions, que priva a la ciutadania de Catalunya del dret democràtic a decidir el seu futur polític.
En aquest sentit denunciem per antidemocràtiques les querelles adreçades al President de la Generalitat, Sr. Artur Mas, a la Sra. Joana Ortega exvicepresidenta del Govern i a la Sra. Irene Rigau, consellera d’Ensenyament, encausats pel TSJC per la consulta al poble de Catalunya del 9N.
Les entitats institucionals polítiques i significatives de la societat civil que integrem el Pacte Nacional pel Dret a Decidir denunciem aquesta judicialització i ens mostrem corresponsables amb la convocatòria del 9N feta des de criteris democràtics i cívics i que ha sigut resposta massivament pel poble català.
L’Assemblea Nacional Catalana, Òmnium Cultural, l’Associació de Municipis per la Independència i l'Associació Catalana de Municipis ens adherim al manifest del Pacte Nacional pel Dret a Decidir, el fem nostre i demanem als nostres associats i a tothom que s’hi vulguin sumar.

No hay comentarios:

Publicar un comentario