29/10/15

L’efecte rupturista de la declaració d’inici constituent de sobirania republicana catalana


S’inicia el xoc de sobiranies amb l’Estat, és fort. La declaració d’inici constituent tramitada al Parlament ha estat titllada de provocació, desestabilització i d’anar a un cop d’estat. L’efecte rupturista està basat en la pressió de la marea ciutadana sobiranista de la Via lliure a la República Catalana i els resultats de les eleccions de 27 de setembre.
La Carta de L’Aurora:
Fem passes sobiranes constituents
La constitució del Parlament català després de les eleccions del 27-S és el següent pas per posar en marxa l’exigència expressada majoritàriament a les urnes.
La nova presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ho va expressà amb claredat: “Tanquem l’etapa autonòmica. Un parlament sobirà. Fem un país lliure. Procés Constituent. Visca la República catalana!”

Ara s’han de posar els mitjans i les decisions polítiques necessàries.

Una d’elles és la declaració presentada a la Mesa del Parlament per part deJxSí i la CUP plantejant un escenari de ruptura democràtica, de desobediència, d’inici constituent per a una república a Catalunya.

El govern del Partit Popular ràpidament amenaça amb la vara, amb les decisions del Tribunal Constitucional i fins i tot amb la suspensió de l’autonomia catalana i les seves autoritats escollides democràticament.

Com durant tots aquests anys, Rajoy i els seus han sigut incapaços de formular qualsevol proposta democràtica. El PSOE i C’s s’ofereixen per la unitat sagrada del Regne per mantenir el centralisme a ultrança.

Els diversos poders de l’Estat es posen en alerta i els mitjans de comunicació també amenacen amb les majors de les catàstrofes.

Mesa del Parlament.
Però allò iniciat és l’expressió d’una decisió democràtica. De 135 persones diputades, 72 són favorables al procés de desconnexió de l’Estat espanyol, i arriben a 83, juntament amb els que representen Catalunya Sí Que Es Pot (CSQEP), si sumem tots els sobiranistes, aquells qui estarien disposats a iniciar un procés constituent. Això és democràcia i una altra cosa ben diferent són les amenaces.

Ara cal passar de les paraules als fets, a prendre decisions que permetin donar passos cap a la República catalana, cap a un inici d’un procés constituent a Catalunya. Per això cal seguir sumant forces.

La declaració de JxSí i la CUP no diu ni una sola paraula de les mesures necessàries d’emergència social i el rescat a la ciutadania esclafada per la crisi. És necessari incloure-ho com un element imprescindible de la ruptura i el procés constituent.

És la condició per incorporar a sectors treballadors. I és també la manera d’aconseguir un acord amb Catalunya Sí Que Es Pot.

Presentada la declaració, cal aplegar la força necessària per fer-la efectiva. El moll de l’os rau en la Via Lliure a la República Catalana. Davant del xoc de sobiranies, catalana i espanyola, convé preparar la mobilització ciutadana massiva. 29 d’octubre de 2015.

No hay comentarios:

Publicar un comentario