11/9/15

La Via va de lliure i republicana


Lliure i republicana. Un esclat festiu de llibertat. Una jornada que aplega a totes les conrades al cap i casal. Un esdeveniment on la inscripció prèvia és multitudinària.
Sindicalistes de CCOO "per la independència i la república catalana" criden a participar-hi al Tram 93.
El futur de sobirania, independència i república germina en l'anhel, el desig i el clam del poble català mobilitzat.
Som en una Diada d'Onze de setembre lliure i republicana. Dins l'Autonomia de l'Estat del Regne d'Espanya emergeix la força per un nou país lliure i social, republicà.
485.000 persones inscrites a la Via Lliure per fer la Meridiana el "Carrer Major de la República Catalana".
La consciència ciutadana mobilitzada i organitzada és la veritable força de xoc per aconseguir posar la història de Catalunya al s XXI amb tots els drets i llibertats.
A l'acte #11Sinternacionalist de les Esquerres per la independència, d'ahir a la plaça del Rei, a Barcelona, es va fer palès que Catalunya no quedarà aïllada d'Europa, alhora que el procés de sobirania constituent rupturista i republicà donaria un impuls de gran volada a la llibertat del País Basc de Galiza, i també del poble espanyol respecte al Regne d'Espanya.
Un canvi substancial democràtic a l'Estat espanyol, social i republicà, només pot esdevenir engendrat per una mobilització ciutadana potent, massiva, que arrastri fins i tot a segments de totes les capes i classes socials, estructurades per la força i les necessitats de la població treballadora.
El lideratge i els continguts polítics i socials d'una transformació republicana, revolucionària, rau en confrontar i posar al Regne com quelcom dels segles passats que no tenen lloc en una societat de persones lliures que es volen tractar en igualtat.
Desenfoca la realitat qui considera que aquestes eleccions catalanes són una primera volta de les generals estatals. Es fa ulls clucs i oïda sorda al que exigeix tot un poble al carrer, com avui a la Via lliure.
S'equivoca profundament qui estableix una estratègia que ignora, menystén i no cerca l'aliança amb el poble i les forces de l'esquerra espanyola, amb tots els pobles ibèrics i europeus.
Fomenta un miratge qui propaga que hi ha "2 setmanes per aconseguir la Independència".
Allunya la ruptura sobirana i el fet de la independència, la política que exclou al "Sí que es pot", doncs el pas cabdal constituent necessita incorporar i incloure a tortes les expressions de ruptura democràtica i social d'aquest poble.
La consideració de la Via republicana com cosa del president i del govern de la Generalitat, de la dreta nacional catalana, amb un poble hipnotitzat per un encantador de serps o un nou Flautista d'Hamelín, és no lliurar la lluita pel lideratge i l'hegemonia política del poble de Catalunya.
Ja li agradaria a Artur Mas tenir aquest poble al seu puny, com el blat segat i ben lligat. Res més lluny d'això. La ruptura de CiU, o la davallada de vots i escons a CDC, demostra que la ciutadania de Catalunya intenta forjar nou lideratge. Tanmateix els partits polítics no estan, ni de bon tros, a l'alçada del repte que cinc anys de mobilització per la sobirania i la independència posen entre les cordes a l'Autonomia i al Regne.
Avui, 11 S, la Via Lliure a la República Catalana és el lloc on rau i es juga el futur constituent i social de Catalunya.

Segueix en temps real l'ocupació de la Via a la web ullsvermells.com.

Enllaços relacionats. 


 

No hay comentarios:

Publicar un comentario