25/9/15

Iniciar a Catalunya un canvi Constituent: El meu vot és Catalunya Sí que es pot


El diumenge 27 vot. La lluita i mobilització es concreta en el vot. Aquestes eleccions catalanes tenen molts ingredients que permeten un canvi decisiu, a Catalunya i a l’Estat del Regne d’Espanya.
Un canvi de ruptura, social i nacional. Una ruptura amb el Regne que iniciï a Catalunya un procés constituent. Per aconseguir que el canvi esdevingui constituent ens cal en primer lloc actuar de forma sobirana.
Els i les diputades electes tenen el repte cabdal de fer que el Parlament de Catalunya actuï en tant que sobirà, com mai s’ha atrevit a concretar-ho CiU enguany CDC i el president Mas.
L’inici constituent decisiu ha de superar per la via dels fets a la Declaració de Sobirania del propi Parlament. El desenvolupament participatiu d’un nou país, amb una nova legalitat política i jurídica ha der fer via a la república catalana. Tothom veu, dit d’una manera o altra, que la decisió final de la ciutadania és decisiva pel procés constituent català.
David Companyon a la Barceloneta.
En aquest sentit és vital l’aportació de Catalunya Sí que es pot. Incloure les necessitats socials de la ciutadania és el factor clau per aconseguir un Poble fort i unit per les seves llibertats.
La propaganda dels mitjans, de certes llistes i Entitats, explícit per part de CDC de JxS, d’excloure a Catalunya Sí que es pot de la lluita i perspectiva sobiranista és un greuge que passarà factura. Un error estratègic minvar l’espai que defensa i lluita per la sobirania de Catalunya. Catalunya Sí que es pot també és decisiva per aconseguir una majoria suficient i potent per fer les primeres passes constituents.
CDC ha aconseguit imposar l’acord de que JxS farien president del nou Parlament a l’actual president Artur Mas. Poc canvi i menys ruptura representa aquest acord en la realitat.
Convé encetar una ruptura constituent amb el canvi de president i de govern. Un president de la majoria de les esquerres dins totes les que defensen el sobiranisme català. Un govern d’inici constituent.
Comitè TV3 amb Sara Vilà i Jordi L Santín.
Catalunya Sí que es pot també ha d’afinar les seves propostes per afavorir que el president sigui diferent, de canvi. Lluís Rabell és la nostra opció natural i desitjada. La composició política i la quantitat de vots i diputades ens diran les diferents possibilitats que la població de Catalunya hagi escollit.
El president i el govern han de canviar. És clar que les polítiques les fan sobretot els governs, més que els propis parlaments. El president serà l’electe no altres.
El diumenge 27 un vot rupturista constituent pel rescat social i la república catalana.
El meu vot és Catalunya Sí que es pot.
Del Butlletí electrònic d’EUiA.

No hay comentarios:

Publicar un comentario