30/5/15

L'Alcaldessa Ada Colau


Foto: Ana Jimenez.
El tomb municipal ens produeix un estat d'alegria on les activistes floten d'il·lusió compromesa.
Ada Colau alcaldessa.
Es vol Codi ètic, transparència, decidir-ho tot, participació complerta, fer les coses diferent per aconseguir resultats desitjables. Compromís i convicció seguit de coherència des de les bases a les electes i futures dirigents. Tot això representa l'alcaldessa Ada Colau.
El menysteniment matusser de tall masclista o xovinista s'estavellarà davant el pla de xoc. Titllar l'alcaldessa de "mandaire", inexperta, inculta per no tenir "carrera" ni ser de casa bona, o referir-se a ella com "La-Colau", assimilant-ho ha alguna indesitjable que "s'ha colau", o de "colauició", aviat farà enrojolar als seus autors i autores.
Miopia greu, potser incurable? de qui s'ha encaparrat en situar a Barcelona en comú i a l'Ada Colau en contra de la sobirania catalana, en tant que Cavall de Troia de l' unionisme espanyol. Aquests plumífers xovinistes enganyen i amaguen entre altres detalls que l'alcaldessa barcelonina va participar i va votar SíÍSí a la consulta adaptada del 9N2014.
Els municipis de Catalunya en general, amb el de Barcelona com a cap i casal, fins i tot a la primera i segona corona industrial metropolitana, ha esdevingut un avenç notori cap a la sobirania, la independència i amb el signes de les esquerres.
Qualsevulla anàlisi ha de fer esment que la nova realitat vol dir davallada de la dreta amb CiU+PP+C's (tot i la gran pujada de C's). Increment de les esquerres independentistes, sobiranistes, federalistes del dret a decidir i treballadores amb BCN en comú+ERC+CUP+ICV+EUiA. Davallada del PSC forta, tot i que encara no s'ha estavellat al cinturó industrial.
Les visions unilaterals condueixen a greus errors de perspectiva. Un d'ells aferrar-se una idea de que les properes autonòmiques no seguiran un patró sobiranista independentista fortíssim. Tampoc prosperaran els estreteges de la dreta que intentin ignorar que l'actual sobiranisme i independentisme en alça ferma procedeix dels barris, de la ciutadania veïnal treballadora d'esquerres.
Barcelona, Barcelona en comú i la propera alcaldessa Ada Colau en són el paradigma.
Les primeres senyals són prometedores de que els temps van canviant. La ratificació del compromís amb el pla de xoc. El toc d'alerta a Telefònica i a la gran distribució dels Centres comercials. L'estructuració del govern de la ciutat en funció dels eixos de treball de Barcelona en comú. Cerca d'aliances coherents amb el pla de xoc, per pactes estables i acords puntuals. ERC, PSC i CUP han de fer gala dels seus programes socials i d'esquerres.
Convé alhora una mirada a les representacions supranacionals. Estaria bé que l'alcaldessa Ada Colau animés a ERC a fer senyals suficients. Una ben preuada seria que es foragités a CiU de la presidència de la rica i poderosa Diputació de Barcelona, així con al PP del seu govern. Les esquerres sobiranistes i independentistes podrien liderar molt de la concepció d'Hisenda local i Serveis públics de la Mancomunitat, amb un acord sòlid des de la Diputació de Barcelona. El Port i l'Aeroport són altres grans empreses i factor de negoci que cal donar-li's un canvi de rumb públic i favorable a la capital i les ciutats de les que formen part.
Per les males llengües, l'alcaldessa in pectore Ada Colau, ha assegurat que "nosaltres no posem pals a les rodes, som un aliat del procés, a diferència de CiU", "CiU ha tingut un intent partidista d'instrumentalitzar el procés", "Nosaltres donem ple suport al procés. Estarem al costat de qualsevol mobilització popular, inclosa del procés".
Fem camí d'una Barcelona cap i cal d'inici constituent per una república catalana.

No hay comentarios:

Publicar un comentario