31/5/15

El fet: La xiulada eixordadora


Un minut eixordador. Un minut de clam popular. Una mostra política sobiranista i de llibertat d'expressió. Cap agressió, ben pacífic, alhora demolidor. 

Els equips català i basc varen acatar la fórmula de l'himne espanyol a la final de la copa del rei de 2015. Cap tolerància o gest d'incloure els himnes català i basc va haver-hi per part del govern de l'estat o de la Casa Reial.

La cosa va de mal a pitjor. A sobre la declaració governamental agreuja el fet. 

Un himne nacional espanyol és quelcom completament polític. Resulta que Catalunya i el País Basc volen tenir el mateix tractament, igualtat i consideració que Espanya.
La Constitució de l'Estat del Regne d'Espanya nega cap igualtat entre els pobles i nacions. Nega tot altre nació que no sigui l'espanyola.

Aleshores, ras i curt... xiulada!

El Barça i l'Atlètic palesen als ulls del món que "el poble de Catalunya té, per raons de legitimitat democràtica, caràcter de subjecte polític i jurídic sobirà", com estableix la Declaració de sobirania Parlament de Catalunya, del 23 de gener de 2013.
Catalunya s'encamina cap un procés d'inici constituent, amb el símbol i clam per la independència, i per una república catalana.






Xiulada a l'himne espanyol a la Copa del Rei.

Pitada al himno español - XIULADA a l'himne espanyol - Final de Copa 2015.

No hay comentarios:

Publicar un comentario