5/9/11

Equo, de moment, dóna carabassa a IU.

L'entrevista entre IU i Equo ha estat un primer pas necessari en la presentació de la proposta de treballar per una gran coalició amplia, plural i incloent.

La delegació d'IU (Enrique de Santiago y Jorge García) s'han mostrat decebuts però sense estar sorpresos ni considerar que era definitiu, seguirien amb la proposta. Posició semblant han manifestat tant el diputat d'IU Gaspar Llamazares, com la diputada Núria Buenaventura d'ICV. Les dues persones han parlat de negociar fins l'últim minut i que hi havia temps. Això significa més o menys fins el 5 d'octubre. Tenim unes quatre setmanes i mitja.

És un miratge?

En aquest temps encara existent ICV i EUiA han de moure les seves fitxes. EUiA ha d'establir fil per randa la seva orientació per tornar a renovar la coalició a Catalunya entre ICV i EUiA, i la coalició a l'estat entre IU-ICV-EUiA. Cada organització és prou sobirana per decidir quina coalició vol, quina no vol, i la que és possible. Per això mateix cal prendre bona nota del convenciment que penso comparteixo amb moltíssima gent d'EUiA, que la coalició desitjable i la possible és la unitària amb IU, com en la legislatura que finalitza.

Aquí és on rau el moll de l'os. O en el darrer moment Equo evoluciona vers la candidatura unitària sense excloure a IU, o ICV haurà de decidir si manté o trenca l'actual coalició amb IU, amb les conseqüències que això implica a Catalunya, doncs EUiA sí volem que nosaltres i la coalició catalana segueixi l'experiència federal amb IU a l'estat.

Es pot dir que hi ha moltes federacions d'IU que no volen les coalicions amb les respectives ruptures i altres organitzacions d'un espai polític similar al seu territori. Cosa certa. Però aquesta ni és la posició ni la pràctica emprada per EUiA a Catalunya i a l'estat. En el cas d'Equo és palès que, de moment, rebutja la coalició amb IU per donarse temps a representar el que consideren el seu propi espai existent diferenciat.

Volem formar part, de forma federal y ben autònoma sobirana, d'una candidatura unitària, àmplia i plural a l'estat que no exclogui a ningú, i per tant menys a IU.

Del Butlletí electrònic d'EUiA.

2 comentarios:

  1. Qué alivio saber que esta gente del POR cada vez pinta menos en IU... y más en el PSOE.

    ResponderEliminar
  2. Aliviate bien el anonimato, con los deseos y elucubraciones, ánimos.

    ResponderEliminar