15/7/17

Neutralitat


Catalunya en Comú ha obert la Caixa de Pandora amb el debat sobre la participació a l’1-O.
Entre els arguments més punyents hi ha qui fa córrer que no hi haurà condicions democràtiques mínimes per realitzar un referèndum, per tant no seria un referèndum.
L’acompanya la concepció de que la lluita d’emancipació nacional no forma part de la lluita entre les classes o, més en concret, que a la població treballadora només li preocupa el factor social i vivencial des del conflicte.
Aquest dos arguments, entre altres, són generalment emprats per a qui no veu la possibilitat de fer un referèndum a Catalunya, acompanyats de qui no vol participar, ni votar, ni fer campanya, pel referèndum anunciat pel president Puigdemont.
Malgrat s’afirma que la lluita social i nacional democràtica és indestriable, a la pràctica es nega que, a l’Estat espanyol i a Catalunya, les grans masses de les classes populars es mouen per voler decidir, fer el referèndum i anar cap a una república.
Resulta que Catalunya en Comú neix com subjecte polític català per desenvolupar un projecte hegemònic a Catalunya, per tant és vital establir una estratègia i acció política enfocada a resoldre la demanda central de tot un poble.
La idea de que l’1-O, anunciat com referèndum, no interpel·li a l’esquerra municipalista del canvi, doncs seria més important el dia següent 2-O, es com si es volgués convèncer a milions de persones individuals, més a un poble mobilitzat, de que no hi ha res a fer, per tant s’ha d’acceptar la negativa estatal a les aspiracions de sobirania i republicanes catalanes.
La concepció de que pot haver-hi un neutralitat entre el voler fer un referèndum o impedir-ho, és en si mateixa aliena a la clau de sobirania democràtica.
Com es podria bastir una política per una Generalitat republicana, neta i amb sentit social, sense lliurar la lluita i contribuir a forjar un estat major polític de la república catalana?
La neutralitat sobre l’1-O és el preludi a l’anul·lació política a l’hora de fomentar un procés constituent de nova sobirania.
A tall d’argumentari us comparteixo uns enllaços que li donen voltes a comprometre’s perquè l’1-O esdevingui l’inici republicà a tota la península ibèrica.
Del Butlletí electrònic d’EUiA.

No hay comentarios:

Publicar un comentario