31/3/17

Un partit en comú


El que uneix el nou partit Un País En Comú és aconseguir l’hegemonia política a Catalunya per les esquerres, una concepció rupturista amb el règim del 78, i la radicalitat democràtica republicana.
El municipalisme del canvi, la població treballadora i les comarques d’arreu del país, necessiten com l’oxigen unes polítiques socials que s’enfrontin amb els estralls de la crisi econòmica. Per enèsima vegada queda clar que, per aconseguir uns Pressupostos mínimament socials, cal finiquitar el lideratge del catalanisme de dretes.
És un miratge considerar que hi haurà una massa social suficient amplia i forta per fer front a les negatives i boicots estatals si segueix presidint el govern un PDECat que nega la renda garantida ciutadana, una reforma fiscal que aconsegueixi els diners suficients per escurçar les llistes d’espera a la sanitat, uns mínims pels serveis públics o aconseguir ingressos de la gran indústria, les corporacions financeres i les grans fortunes. 
Una Catalunya republicana, amb polítiques socials i neta de corrupció, no pot sorgir d’una independència liderada per la dreta amb l’esquerra de comparses planyívoles. El país social i republicà sorgirà, en tot cas, d’unes esquerres fortes i que forjin espais d'unitat amb les necessitats socials de la majoria del país.  
Un País En Comú neix com organització catalana i sobiranista, d’arrels treballadores i rebels, per aportar una política catalana per a Catalunya. 
La idea cabdal és que una república lliure, social i ambientalment justa per a Catalunya és un punt de trobada de federalistes, confederalistes i independentistes, alhora és una proposta necessària i imprescindible per aconseguir l’hegemonia social.
El consens democràtic republicà, des de l’òptica social treballadora, no es resol amb un compromís entre qui defensa la independència, qui hi és contrari o qui no ho veu significatiu, sinó amb quina política i quin règim i  hi ha més possibilitats de millores socials pel conjunt ciutadà popular.  
Les demandes socials s’han de fusionar i teixir aliances amb el moviment per la independència, el referèndum i la república. El consens és sòlid si expressa i mostra capacitat concreta de ruptura amb l’statu quo, és a dir, amb la constitució, el Regne i l’Estat del 1978.
Candidatura a la coordinadora.
A dues setmanes de la fundació, hi ha diverses llistes i persones que es proposen per contribuir a la direcció d’Un País En Comú, a una coordinadora i una executiva. És ben positiva la complementarietat entre diversitat ideològica, municipalisme metropolità barceloní i de les comarques. 
El nou partit en comú aplega a activistes socials, sindicals i polítics d'arreu del país. 
Participa a les votacions. Inscriu-te
El 8 d’abril aporta la teva gota d’aigua i el teu color a l’assemblea fundacional d’Un País En Comú al Pavelló d’Esports de la Vall d’Hebron. 30 de març de 2017. Debats d’Un País en Comú.
De la Carta de L’Aurora.
Inscripció a Un País En Comú
Apunta't al formulari per rebre informació i per poder participar en la construcció del nou espai.
Per poder votar en les properes votacions t'has d'enregistrar omplint aquest formulari. T'arribarà un correu per validar-te. Si no reps el correu posa't en contacte amb nosaltres aquí

No hay comentarios:

Publicar un comentario