11/3/17

La confiança del president del PDECat és un clau roent per escapar de l’escac


L’evolució de l’Univers, la biològica i la social humana, viu del canvi contant, de la incertesa i les mutacions, de la transformació discontinua, de l’instint de la curiositat i de la conservació. El Bosó de Higgs*, els àtoms, el gens i les cèl·lules son un discontinu de fets reals materials. No entenen ni obeeixen a signes divins ni a creences.
El nostre país es titlla de mutacions i de ruptura per qualificar situacions i fets que es presenten com negatius, doncs afecten a l’estabilitat econòmica, social i política. Res més lluny del veritable avenç.
Fotomuntatge. Millet. Mas.
Uns canvis, que com un terratrèmol canvien la configuració del país, esdevenen amb l’aflorament del Cas Palau. El conegut com a sector negocis convergent ha resultat gangrenat fins el moll de l’os. Els més il·lustres han estat aclaparadors, el president Jordi Pujol i el seu clan familiar, els Millet i Montull del símbol cultural i patri del Palau de la Música.
I no hi ha arreu corruptes sense corruptors. L’imaginari del 3 % és un cràter a la classe econòmica i els seus lacais polítics. Malauradament és un fenomen que corrou tot l’Estat espanyol, només cal mirar el PP i a la Casa Real espanyola.
La diferència rau en que a Catalunya la mutació d’autonomia a sobirania i independentisme es desenvolupa en una escenari de nova consciència republicana forjada per una potent mobilització rupturista amb la Constitució de 1978. El clam de sobirania, independència, referèndum i república catalana, ha sotragat tot l’edifici estatal autonomista.
Millet i Montull han preferit, deu anys després, salvar els mobles. Això sí, de moment sense involucrar a gaire gent en els seus afers de gàngster de la pela.
L’estupefacció i ràbia popular davant el cinisme del Clan Pujol va fer escac i mat a la convergent CDC. Malgrat moltes prediccions derrotistes la davallada convergent no va afectar el vigor del moviment independentista, sinó que va situar millor a les esquerres, les sobiranistes i les independentistes.
Les confessions sobre el 4 % de comissions de Millet i Montull fan escac al cor de la transmutació convergent des de CDC al PDECat.
La negació de responsabilitats de l’ex-tresorer Daniel Osàcar només convenç a qui tenen fe.
De moment Millet i Montull són els caps de turc, mentre Osàcar fa la funció de tallafocs. La trama corrupte s’estén en direcció a l’aleshores gerent de CDC, Germà Gordó, i el president Artur Mas.
La simbologia sobre “el pas al costat” i “la paperera de la historia” retornen amenaçadores. EL PDECat brama per fer net de convergència. El president del PDECat insisteix en la seva innocència, la del PDECat i CDC. Mas proclama la seva confiança amb l’ex-tresorer Osàcar: “Millet i Montull menteixen”.
“El partit no s’ha finançat il·legalment mitjançant comissions a canvi d’adjudicacions d’obra pública", assegura Mas.
Com si fora qüestió de creences, Mas s’agafa al clau roent: "entre Osàcar i Millet-Montull, em crec Osàcar". El que no és una creença és que el fiscal eleva l'import total de les comissions a 6,6 milions d'euros,
En aquest panorama que clama regeneració democràtica resulta molt barroer endossar la corrupció del 3% (ara 4%) al moviment per la sobirania i la independència.
Si hi ha quelcom clar és que el procés de sobirania i independència republicana no s’atura. La força unitària popular segueix amatent i ferma. Inclòs amb la proliferació i mutacions dels fulls de ruta, els canvis dels partits, també amb la multiplicitat d’iniciatives com la del Pacte Nacional pel Referèndum, o les campanyes que vol impulsar l’ANC. Tampoc erosiona l’anhel de sobirania l’esforç d’implementar una legalitat catalana via Llei de transitorietat jurídica, ni que sigui amb fórmules exprés per esquivar el bloqueig de les prohibicions estatals.
La corrupció que afecta a la casta política catalana, sobretot la dels negocis posant ous a totes les cistelles autonomistes, independentistes i unionistes del Regne o federal si convingués, és quelcom a resoldre des de la sobirania constituent republicana..
La ruptura sobirana republicana ha de deslliurar-se sobretot, sigui primer, durant o després, de les urpes dels patriotes de “la pela és la pela”. Ells són els hereus dels qui van sargir el pacte entre la Generalitat republicana a l’exili i el franquisme reconvertit, per fer acatament al Rei. Varen convertir la Generalitat en institució depenent del constitucionalisme monàrquic, amb una transició que barrà i frustrà el pas a una Catalunya i una Espanya republicanes.
Del Butlletí electrònic d’EUiA.

No hay comentarios:

Publicar un comentario