17/2/17

La Mesa del Parlament planta cara al TC


La mesa del Parlament planta cara a la interlocutòria del Tribunal Constitucional que denúncia a cinc dels seus membres, a la presidenta Carme Forcadell (JxSí), juntament amb Lluís Maria Corominas (JxSí, PDECat), Anna Simó (JxSí, ERC), Joan Josep Nuet (CSQEP, EUiA) i Ramona Barrufet (JxSí, PDECat).
La Constitució de 1978 del Regne contempla la suspensió de les Autonomies, però el govern de l’Estat, a través del TC i la Fiscalia, prefereix burxar i sacsejar el Parlament de Catalunya.
L’Estat pretén criminalitzar les persones diputades de la mesa del Parlament, per incompliment de la llei constitucional, sense acceptar les contradiccions que representa, per l’obligació de les i els parlamentaris d’obeir el mandat de la sobirania ciutadana que els va escollir.
Com pot pretendre el TC, el govern de l’Estat, el Regne, que la mesa del Parlament es dediqui a impedir el debat i les decisions polítiques a Catalunya?
La concepció de democràcia constitucional estatal aplicada a Catalunya és una via morta. No se suspèn l’autonomia formal i legalment, altrament es vol anul·lar la capacitat deliberativa i resolutiva del Parlament.
La negació de la llibertat d’expressió i de participació, vulnera els drets i les obligacions parlamentaries de la sobirania popular.
El TC vol consumar una inhabilitació de les representants electes i una suspensió de les funcions del Parlament, preventives a la suspensió autonòmica.
L’Estat exigeix la submissió i supeditació de Catalunya, si més no de la sobirania política del Parlament.
El govern del PP és feble, depèn de Brussel·les, del PSOE i de C’s. Davant la potent lluita obrera de l’estiba ha hagut de fer marxa enrere. La conculcació dels drets de referèndum i vot a Catalunya el poden mostrar ben galdós davant Europa i el món.
El nacionalisme centralista i reaccionari espanyolista no està en els seus millors moments. Les 70 persones diputades d’ Unidos Podemos són a favor del referèndum català. A la preparació de Vistalegre 2 de Podemos, totes les candidatures han defensat el dret de decisió i a l’autodeterminació de Catalunya.
Una situació inèdita a Catalunya, per la sobirania, la independència, el referèndum i la república, es complementa amb una situació inèdita de comprensió i suport creixent a l’Estat sobre el referèndum.
Joan Josep Nuet ha deixat prou clar que no és independentista, però, des del seu federalisme conseqüent, demòcrata i republicà, al parlament s’han de poder defensar totes les posicions: ‘Si fos independentista, hauria de poder expressar al parlament aquesta idea’, ‘S’ha de poder parlar de tot, d’independentisme o de no independentisme’, No hem fet cap acte criminal... se’ns vol convertir den caps de turc’ per atemorir a la població i bloquejar el moviment catalanista.
La presidenta Carme Forcadell ha fet gala de la contundència que la caracteritza, en un breu parlament que, com els de totes les cinc de la mesa, ha estat compartit i llegit: ‘El TC volia que diguéssim al president de la Generalitat de què es podia parlar i això no ho podem acceptar... hi ha en joc la democràcia’, ‘Malgrat les intimidacions i les amenaces, garantirem que el debat al parlament continuï essent lliure. Cap tribunal no impedirà que en aquest parlament es parli i es debati sobre tot allò que interessa a la ciutadania.’
El fet de que Nuet sigui imputat li dóna un relleu a la defensa conjunta de les cinc persones de la mesa. Esquerra governamental, dreta i esquerra transformadora, de JxSí i CSQEP, enceten una defensa que posa en valor l’obediència a la sobirania representativa electa.
La Inviolabilitat de la immunitat de les 5 de la mesa és un afer de llibertat i democràcia de tothom.
Del Butlletí electrònic d’EUiA.

No hay comentarios:

Publicar un comentario