10/2/17

Diàleg amb les forces polítiques d’esquerres sobiranistes


El Parlament disposa de majoria d’esquerres però el president del govern de JxSí (PDECat i ERC) és del PDECat, de la dreta catalanista.
Els Pressupostos de JxSí resulten continuistes neoliberals, curosos pels interessos dels poders econòmics, però poc sensibles a les necessitats socials de la població, sobretot de les capes mes modestes empobrides. El vicepresident del govern JxSí, d’ERC, és qui prepara aquests Pressupostos. La CUP ha decidit donar el seu Sí, malgrat no estar-hi d’acord. L’argumentació és que, perquè es faci el Referèndum, no hi ha més remei que acceptar les imposicions del PDECat.
La  conveniència i la necessitat de la mínima sensibilitat social te a veure amb que les esquerres vulguin i aconsegueixin posar-se d’acord. La política sobre el sobiranisme i la ruptura amb la constitució del 1978 i el poder del Regne, resulta a la fi element essencial per una entesa pràctica entre les esquerres que permeti que l’hegemonia política esdevingui de les esquerres.
El projecte emergent d’UnPaísEnComú pot fer molt per establir un escenari real de canvi en les polítiques socials, així com de ruptura constitucional cap una sobirania republicana amb compromís social.
Amb la idea de sumar forces amb compromís social d’esquerres l’Associació Acord d’Esquerres per la República Catalana ha treballat unes Propostes per al diàleg i l’acció conjunta de les forces polítiques d’esquerres sobiranistes.
El document de propostes s’ha elaborat en nou sessions per part de l’AExRC, dialogat amb representants de partits de les esquerres sobiranistes de Catalunya: Procés Constituent, MES, Avancem, SCiL, EUiA, ICV, Podem (observador), CUP, ERC, BComú (observador).
El diàleg establert s’encetà l’abril de 2016, la conclusió són uns conceptes i elements d’acord que possibiliten esbossar un escenari
inèdit, davant la situació extraordinària que viu el nostre país, en el procés de construcció d’una sobirania catalana, lliure, fraterna, neta, social i republicana.
l’Associació Acord d’Esquerres per la República Catalana es dedica a sembrar i conrear per fomentar uns acords suficients entre les esquerres que permetin avançar en la sobirania catalana, la llibertat i la independència, des del dret a l’autodeterminació, amb un referèndum que sigui resolutiu i decisiu per aconseguir una Generalitat republicana.
Del Butlletí electrònic d’EUiA.

No hay comentarios:

Publicar un comentario