1/7/13

El clam d'un poble en el Concert de la Llibertat


Les cançons van dir-ho tot. Les imatges aclaparadores. Sobren paraules. Cal Consulta.
Un memorable Concert de 29 de juny. Tot un encert de l'Omnium Cultural i l'ANC. L'esperit i la massivitat del darrer 11 de setembre es manté viu i alerta.
Llibertat, Independència (JA!), Nou estat d'Europa. També fora retallades. Això va ser el Concert.
CiU ja pot tremolar, la classe dominant catalana te força a perdre al desencadenar-se el moviment popular.
Es vol llibertat de Catalunya. Es vol una senyera rica i plena. Això porta a denunciar i a combatre les retallades que destrueixen la vida, i per tant la capacitat de llibertat del poble de Catalunya.
Una Senyera i un Estat català, una República, lliure de retallades.
El Consejo empresarial por la competitividad, el Foro Puente aéreo, el Cercle d'economia, els poders econòmics, financers i del sol a Catalunya i a Espanya, cerquen fórmules per garantir l'encaix dels seus afers i negocis. La llibertat a Espanya o a Catalunya els preocupa i importa segons la seva butxaca. El sentiment de pertinença nacional i el seu cor, bateguen més al compàs de la borsa i de l' interès que doni el capital que del clam popular del Camp Nou d'ahir.
El PSC torna a derrapar al apartar-se del riu de llibertat en que es transforma el poble de Catalunya. Gorbacho pot pontificar que el PSC no es mourà de lloc, que se'n vagin els que vulguin la Consulta, mentre els titlla amb menyspreu, i posa com un insult l' independentisme. Associar el NO a la Independència al NO fer la Consulta és posar-se al bàndol en contra la democràcia. El PSC potser no es mourà en la posició política, però esclatarà sense remei i restarà marginal.
EUiA i ICV varen participar amb delegacions al Concert. EUiA sap que ha de compartir el procés d'emancipació que pretén Catalunya, dins la ciutadania també la classe treballadora. Per això les delegacions dels Sindicats, amb CCOO i UGT al davant, formen part amb les seves reivindicacions contra les retallades dins les aspiracions nacionals.  
Ara Consulta. Organitzar-la. 
La voluntat sobirana ha de ser la de la població i la ciutadania a Catalunya.


No hay comentarios:

Publicar un comentario