12/7/13

Diàspora socialista


El PSC està en un vertigen fruit d'una deconstrucció que el dissocia segons el sentiment de pertinença nacional i del tipus de federalisme.
Pere Navarro navega per situar-se fora del corrent profund que domina la consciència i la política catalana.
La posició política del PSC davant la Consulta per decidir, sobre la sobirania catalana, o el què respondre a la pressió de la mobilització per la Independència i el Nou estat d'Europa, es mou en un ampli espectre des de la defensa de la Consulta o del SI a la Independència, fins al NO a la Independència, a la mateixa Consulta,a la Declaració de sobirania del Parlament, i al Pacte nacional per decidir.
El PSC interioritza la pressió del PSOE que redueix el marge de flexibilitat en l'aspecte nacional de l'estat espanyol i de les nacions. El cap de setmana a Granada, la direcció del PSOE ha adoptat la ponència de Ramón Jáuregui sobre el model federal espanyol: No es contempla la Consulta (malgrat la posició del PSC de Consulta segons la legislació vigent), es rebutja la concepció de plurinacionalitat, no s'accepta cap escenari en el que Catalunya pugui decidir separar-se de l'estat espanyol, amb un SI a la Independència o a un estat propi català diferenciat.
El federalisme d'obligada unió resta hostatge de la centralització negadora de les nacions i de la plurinacionalitat que estableix la concepció espanyola de la Constitució de 1978.
La idea d'una democratització de l'estat, amb la reforma constitucional per assolir una sobirania ciutadana complerta republicana, i la inclusió del dret a l'autodeterminació dels pobles, queda viciada d'origen quan es posen els límits en mantenir la corona del Regne d'Espanya, mentre no s'accepta ni una Consulta que permeti decidir.
Un estat espanyol democratitzat i una Catalunya sobirana, necessiten de processos constituents a l'estat i a l'Autonomia. La Consulta catalana és la clau de volta per a una sana i sobirana convivència entre Espanya i Catalunya.

No hay comentarios:

Publicar un comentario