9/5/13

Cacicada judicial anul·la la Declaració de sobirania

El Tribunal Constitucional suspèn la Declaració de sobirania del Parlament de Catalunya com va fer amb la renovació de l'Estatut. La impugnació ha estat per part del govern de l'estat, del PP de Rajoy.
La ruptura amb el Tribunal Constitucional i l'estat es l'opció democràtica. Desobediència,  Consulta i  procés constituent #lliureisocialCAT.
La Declaració de sobirania del 23 de gener de 2013 afirma que "el poble de Catalunya és un subjecte polític i jurídic sobirà" i acorda preparar una Consulta per decidir en base al dret democràtic a l'autodeterminació.
Aquesta va ser la resposta política parlamentària a les demandes de les multitudinàries manifestacions del 10 de juliol de 2010, "Som una nació, Nosaltres decidim", i la immensa de l'11 de setembre de 2012, "Llibertat, Independència, Nou estat d'Europa".
Catalunya no és i no pot ser sobirana segons el Tribunal Constitucional el govern espanyol, el PP. UPyD, C's. Per la part del PSOE es parla de sobirania compartida, mentre el PSC va votar contra l'esmentada Declaració.
El govern, l'estat i la Constitució espanyola no accepten cap més sobirania ni decisió que l'espanyola; no volen negociar, ni pactar, ni acordar sobre cap Consulta que pugui permetre decidir a la població i ciutadania de Catalunya. Encara menys volen un escenari polític que podés legitimar un procés constituent català, amb una independència que aboqués a una separació o a unes noves relacions més igualitàries de tipus federal o confederal. L'estat espanyol no vol cap estat català, de cap manera una República catalana.
La única perspectiva constitucional acceptable per a l'estat espanyol, i per les forces polítiques espanyoles com el PP i també el PSOE, és l' unionisme estatal d'obligada unió.
Complir amb l'anhel popular de les manifestacions, o amb la decisió del Parlament de Catalunya porta i compromet a no acatar la decisió del Tribunal Constitucional, obliga a denunciar la impugnació del govern espanyol, com antidemocràtica, involucionista i un cop greu a les llibertats de Catalunya.
La cacicada del TC contra la Declaració de Sobirania decideix en comptes de la població catalana.
Els unionistes estatalistes del règim monàrquic borbònic bipartidista ja tenen el NO a la independència i a l'estat català. No els hi cal cap Consulta. El pacte de capó amb el coronel colpista Tejero segueix vigent pel règim constitucional i els bipartidistes PP y PSOE.
Els federalistes unionistes de model d'estat únic federal s'ho hauran de fer mirar. Pot decidir Catalunya sobre sí mateixa? Poden les components plurinacionals decidir com subjectes sobirans lliures o només poden decidir seguir en un mateix estat únic? No es dominació nacional espanyola la impugnació del govern de l'estat i del TC? Si existeix dominació nacional no vol dir que hi ha supeditació nacional de les plurinacionalitats que no són l'espanyola? Pot la ciutadania d'un poble com Catalunya ser sobirana, decidir la independència i estructurar-se com estat, inclosa amb la fórmularepublicana, o ha de seguir amb aquest estat monàrquic, o amb un únic estat obligat?
Joan Josep Nuet, coordinador d'EUiA, diputat estatal d'EUiA dins la coalició ICV-EUiA, i formant part del Grup parlamentari de la Izquierda Plural, secretari general del Partit dels i les comunistes de Catalunya (ara en fase d'unitat comunista amb el PSUC viu, apadrinat pel PCE), ha declarat: “La sobirania rau en el poble de Catalunya i el Govern espanyol s’equivoca buscant una sortida judicial enlloc de diàleg polític”. El coordinador general d’EUiA lamenta que el Constitucional suspengui la declaració sobiranista catalana, “El poble de Catalunya és un subjecte polític sobirà diguin el que diguin el Constitucional i el PP”. JJ Nuet ha instat al Parlament a “continuar amb la seva tasca per definir la consulta pel dret a decidir, el quan el com i el què s’ha de preguntar” i a fer tot el possible per “implicar totes les forces polítiques que defensem aquest dret democràtic, però també organitzacions socials, sindicals i ciutadanes per eixamplar el dret a decidir”. Una societat civil a la qual Nuet ha cridat a “defensar també al carrer l’exercici del lliure dret a decidir del poble de Catalunya”.
El Parlament i el govern català no tenen prou força. A la recent Cimera no hi havia pla per la Consulta. El lideratge de CiU és perniciós per Catalunya, amb uns Pressupostos i mesures de retallades que destrueixen les condicions d'existència de la població i al país.
El que correspon és Insubmissió, Desobediència, Consulta vinculant. Una mobilització ciutadana i social que asseguri laConsulta i la lliure decisió popular.

3 comentarios:

  1. Vergonya aliena l'altre dia de veure Camats aplaudida pels ultranacionalistes neoliberals de CIU... Si et dic Visca Espanya Antifeixista, és el que em diu el cor

    http://youtu.be/AibBR-Jwg4g

    ResponderEliminar
  2. Van passar una vegada destruint el somni d'una Espanya antifeixista, però ara no passareu vosaltres amb els hereus de Cambó i el discurs de la Lliga Nord. Per cert, com és possible que a la mesa del Parlament hi hagi un nacionalista "trosko" d'un partit sense gairebé militants. Sou un lobby independentista a EUiA, res més, espabilats.

    ResponderEliminar
  3. Parles de persones concretes amb nom i cognom però t'amagues el teu com anònim. Fluixos són els teus epitets unionistes. L'estat espanyol actual és monàrquic, neo-franquista, de retallades reaccionàries i involució democràtica. Una prenda vaja.
    Confondre sobirania, independència i independentisme és una gran confusió, o una interessada amalgama unionista.
    Cal una República espanyola i una República catalana, lliure i social, lliurement relacionades segons decisió ciutadana popular.

    ResponderEliminar