17/5/13

Noureddine Ziani, detingut per expulsar-lo al Marroc


La repressió i arbitrarietat racista inclou la detenció, nit a la comissaria i ordre d'expulsió del Ministeri de l'Interior a Noureddine Ziani.
Les acusacions sense proves porten a la indefensió i a la provocació de la comunitat immigrant marroquí. En aquest cas es tracta d'una persona que porta 14 anys, acusada de promoció del radicalisme islàmic amb les idees salafistes, també de ser agent secret marroquí (DGED). El que sí està provat i és de domini públic, és que Noureddine Ziani és president de la Unió de Centres Culturals Islàmics de Catalunya, també president de l'Espai Catalano-Marroquí de la Fundació Nous Catalans, persona de confiança de CDC.
És que a més d'assimilar els col·lectius que defensen drets amb ETA, ara hi ha una tomb que porta al govern espanyol a associar el catalanisme al terrorisme islàmic i al salafisme?
Reprodueixi part de la reflexió que ha emès SOS Racisme Catalunya davant d'aquest destret racista.
SOS Racisme Catalunya. Hi ha una línia que ja s’ha sobrepassat clarament, i quan s’utilitza i potencia el racisme com a munició, les conseqüències són imprevisibles. El racisme és un arma de destrucció massiva, destrueix la democràcia, destrueix la convivència i, finalment destrueix la vida. I els que ho utilitzen i ho propaguen, sigui en l’àmbit que sigui, en són directament responsables i se’ls hauria d’aplicar amb tota fermesa el codi Penal. El camí legal existeix, en la forma de l’article 510 del Codi Penal, per exemple. Seria tant senzill, en aquests casos, com aplicar la llei. El perquè no es fa, o no es fa amb la rapidesa i contundència amb la que ens tenen acostumats en delictes d’altres tipologies, ja és un altre tema.
Des de SOS Racisme fa temps que denunciem lleis injustes i racistes com la Llei d’estrangeria, la llei que facilita l’expulsió del Sr. Ziani, però que cada any permet expulsar a milers de persones del territori espanyol. Són els invisibles, els oblidats, els que ni tan sols compten com a arma llancívola d’interessos partidistes, expulsions que cada dia s’executen amb el silenci còmplice d’institucions, partits polítics, mitjans de comunicació i bona part de la societat.
Des de SOS Racisme fem una crida a posar en alça el valor de la solidaritat i la convivència entre els pobles. L’enemic no és l’immigrant, ni el català, ni el basc, ni l’andalús… Si hi ha un enemic comú és la dictadura financera i aquells que estan al seu servei i que són els que realment surten guanyant amb l’enfrontament entre els veïns, les comunitats, els col·lectius, les nacions…
El cas de Noureddine Ziani, precisament per ser més mediàtic, ens posiciona el problema d’una legislació racista a la palestra pública dels mitjans de comunicació. Però no és l’únic, i no ens cansarem de dir que cada dia es vulneren drets bàsics i fonamentals al nostre país en el més absolut silenci: expulsant a persones fora de l’estat, tancant-les als Centres d’Internament, negant-les l’accés a la sanitat pública; assenyalant-les, perseguint-les i criminalitzant-les.

No hay comentarios:

Publicar un comentario