13/5/13

Rubí pel dret a decidir



El corrent profund per la sobirania i llibertat de Catalunya és potent. No és cap miratge. La demanda sobre la Independència i el Nou estat d'Europa, acompanya el Som una nació, Nosaltres decidim. Un estat català, una República catalana del 99 %, són una perspectiva per encetar un procés constituent des de l'elemental posició i dret democràtic de que sigui el poble, un sol poble, el qui decideixi sobre la seva estructuració política.
El debat ens porta a mobilitzar massivament i fomentar consciència col·lectiva ciutadana per la Consulta vinculant. Formar i inserir-se en els organismes unitaris populars és vital per que la veu i les necessitats del poble acoloreixin el procés democràtic d'emancipació nacional.
Les enquestes sobre proporcions de sobiranistes catalans i d'unionistes d'obligada monarquia o de federalistes d'únic estat espanyol sempre aniran darrera de la realitat social i de las consciència de ruptura amb una constitució, un estat i una monarquia que destrueixen els drets i les condicions socials mentre impedeixen l'exercici del dret a l'autodeterminació.
Adjunto la nova plataforma sorgida a Rubí, població del cinturó industrial de Barcelona.
Manifest de presentació de la Plataforma Rubí pel dret a decidir.
Catalunya viu un moment excepcional. En els últims anys el tracte per part dels diversos governs espanyols, la reforma de l’Estatut escapçada per part del Tribunal Constitucional, la negativa a reconèixer la plurinacionalitat de l’estat,  la manca d’inversions en infraestructures, les diverses sentències centralitzadores i en contra l’ús de la nostra llengua i l’injust tracte fiscal per part de l’estat han generat una tensió en la societat catalana que l’ha portat a plantejar-se la relació amb Espanya i l’opció de construir un estat propi tot exercint el dret a decidir democràticament.
Al mateix temps les administracions catalanes, començant pels Ajuntaments i la Generalitat, veuen cada dia disminuïts els seus ingressos i les seves competències. Catalunya no pot decidir les polítiques que beneficiïn la gent que viu i treballa al nostre país. Tot plegat, juntament amb la greu situació de crisi social i econòmica que vivim, i que té especial afectació en les classes més populars, referma l’excepcionalitat del moment.
Les massives mobilitzacions dels dies 10 de juliol de 2010 i sobretot la històrica manifestació de l’11 de setembre de 2012, van demostrar pacíficament a Europa i al món, la ferma voluntat del poble català de regir el seu propi destí. Aquesta voluntat s’ha demostrat majoritària a les urnes, on el resultats recents han constituït un Parlament amb un 80% de diputats favorables a un referèndum sobre la independència de Catalunya.
Catalunya és una nació i el conjunt dels Països Catalans són la nació cultural de referència. El poble de Catalunya és un subjecte polític i jurídic sobirà, tal i com va establir el Parlament el 23 de gener de 2013. La comunitat internacional, incloent l'estat espanyol, no pot ignorar ni negar la voluntat democràtica i pacífica d'un poble. Les lleis estan al servei de la democràcia i no la democràcia al servei de les lleis. Per això, la Constitució espanyola no pot ser un mur que impedeixi que la gent voti. Les lleis, com les societats, han d'evolucionar al servei de la voluntat democràtica de les persones.
Amb tot, som conscients que hi ha també molta gent al nostre país que viu aquest procés i aquesta demanda des de la llunyania, l’escepticisme o la indiferència. L’actual situació de greu crisi econòmica i social, la identificació dels individus amb altres projectes culturals i nacionals, o la creixent distància dels ciutadans envers la política en són alguns dels factors explicatius.  Alhora, som també conscients que és sobretot a l’àrea metropolitana on s’hi troba aquest gruix de població que encara manté dubtes o una certa distància respecte aquest procés de transició nacional.
És per això que tenim la ferma convicció que és en indrets com Rubí on convé dedicar els majors esforços per explicar que el que defensem és estrictament democràtic i que aquest procés és del conjunt de la ciutadania.
El nostre és un país complex, i Rubí n’és una bona mostra. Ciutat de barris amb rendes baixes, receptora important de les diverses onades migratòries de la història del nostre país, i tradicionalment abstencionista en períodes electorals. És per això que les organitzacions que conformem aquesta plataforma ens hem constituït per fer arribar aquest missatge al conjunt de la població de la nostra ciutat. I ho volem fer tenint present i assumint que Catalunya i els seus ciutadans som un sol poble. Ser català no és una imposició sinó una elecció, una voluntat i una adhesió voluntària al projecte nacional col·lectiu. Creiem en una catalanitat lliurement assumida més enllà de l’origen i del lloc de naixement.
Alhora sabem que la gent en situació més precària és la que menys participa, perquè és la que menys s’espera de la política. Per això fer arribar el missatge de la consulta i el dret a decidir ha d’anar acompanyat d’arguments rigorosos i creïbles, alhora que d’acord amb els valors democràtics.
Estem convençuts que Catalunya ha entrat en una nova etapa en la que l’exercici del dret a decidir serà la llavor d’un procés que ens portarà a construir un nou país més enllà de les relacions amb Espanya. Ens trobem davant l’oportunitat de canviar la realitat donada i transformar la societat cap a horitzons més desitjables. I nosaltres volem ser constructors d’un projecte nacional obert, democràtic i integrador, que inclogui i no exclogui per qüestió d’origen ni creences ni ideologia.
És per aquest motiu que les organitzacions i entitats que conformem Rubí pel dret a decidir manifestem que:
Ara i aquí ens comprometem a treballar perquè la població de Rubí participi amb il·lusió i ple coneixement en la consulta que ha de definir l’horitzó nacional del nostre país.
Ens comprometem a treballar perquè el debat sigui ric i l’argumentari constructiu, que arribi al conjunt dels nostres conciutadans i tothom se’n senti partícip.
Ens comprometem a garantir i vetllar per la cohesió social del conjunt de la nostra societat, i a fer front a tots aquells que irresponsablement vulguin alimentar la discòrdia per tal d’obtenir-ne interessos particulars i de dubtosa legitimitat.
Finalment, volem també fer extensiu aquest posicionament a altres organitzacions i entitats de la ciutat convençuts que només des de la unitat i la transversalitat serem capaços d’arribar al màxim de població, i conscients que aquest procés pertany al poble i que sense la participació d’aquest no tirarà endavant.
Visca Rubí i visca Catalunya!

No hay comentarios:

Publicar un comentario