10/3/12

Assemblea Nacional Catalana


L'Aurora i el POR serem al Palau de Sant Jordi, com tendència observadora i com actora dins aquesta nova expressió política ciutadana del moviment popular català per la independència. A diferència de l'exitosa experiència basca, amb Bildu i Amaiur, de confluència en base autodeterminista, a Catalunya es pretén aplegar i acumular forces per la concepció de llibertat concentrada en la independència. Tanmateix com serà la població de la ciutadania catalana que ho haurà de decidir ens cal fer camí ben junts per aconseguir arribar a un bloc o front o entesa suficient perquè la classe treballadora decisiva sigui la base de masses i ariet fonamental del procés de llibertat i lliure decisió. Amb CiU enganxada al PP i a les retallades no hi ha pas manera d'aconseguir una Catalunya lliure. Reprodueixo del butlletí electrònic d'EUiA.
En anglès ANC són les sigles del Congrés Nacional Africà de Nelson Mandela que va aconseguir guanyar a l'Apartheid i al desmembrament.
En català ANC és un projecte incipient, l'Assemblea Nacional Catalana, que sorgeix per aglutinar l'activisme catalanista, independentista, en continuïtat  de les consultes per la independència. L'ANC es basa en activisme i també inclou a partits.
La seva presentació pública serà demà dissabte 10 al Palau de Sant jordi de Barcelona. Han anunciat la participació de representants de CiU, ERC, ICV, SI, CUP, i Reagrupament, i dels sindicats UGT i Intersindical-CSC, amb una bona representació de batlles de l'Associació de Municipis per la Independència i amb alguns representants de l'esquerra abertzale basca.
Ferran Requejo, explica que l'ANC era un nou vehicle per a canalitzar d'una manera constructiva el descontentament pel model d'estat que Espanya imposa. "És fruit d'haver constatat una vegada i una altra que no hi ha vies de transformació i de reforma a través del pacte. I quan no hi ha pacte, només hi pot haver ruptura, independència." Van "un moviment social que no sabem com acabarà, però que reivindica un camí ferm cap a la independència".
Ens cal observar, i en certa mesura participar també d'aquests tipus de moviment popular. Una part ben jove del catalanisme existent mirarà aquesta nova experiència. Entre el jovent i el conjunt hi ha molt agent treballadora catalanista que formen part en primera línia del compromís i la lluita social. Son una component completament necessària pel projecte de moviment que volem promoure des d'EUiA.
Si EUiA no és catalanista independentista com pot entroncar amb experiències com l'ANC i altres nacional catalanes? Com pot EUiA pretendre un moviment de catalanisme i federalisme i autonomisme sense participar a les diferents experiències què es produeixen? Pot EUiA formar part d'un govern catalanista i d'esquerres, amb tota la càrrega de erosió a la credibilitat que representa anar de bracet amb el neoliberalisme social hegemònic del PSC, però girar l'esquena als moviments catalanistes? Com podem fer front i denunciar la catalanitat que ens porta als peus del PP per part de CiU?
En el procés ANC convé posar una pica a Flandes amb trespropostes cabdals per la defensa de la llibertat de Catalunya: a) Consulta o Referèndum vinculant perquè la població catalana, la que viu i treballa a Catalunya, pugui decidir el què vol, "Nosaltres decidim", b) Denúncia i rebuig del boicot i imposar la negació de sobirania a la nació catalana, "Som una nació", ara agreujat amb la supervisió estatal espanyola dels Pressupostos de les Autonomies, c) La denúncia ferma dels retalls de CiU que malmeten les condicions de treball i vida de la població de la nació catalana.

No hay comentarios:

Publicar un comentario