4/5/23

Salaris, Preus, Lloguers i Llibertat

Lluita, mobilització unitària i llibertats. Una triple vessant per un futur republicà, per una causa treballadora i feminista vital revolucionària. La pau entre els pobles, la igualtat entre les persones, el respecte entre els homes i les dones, la llibertat i la felicitat a la vida, es construeixen des de fonaments profunds, econòmics, socials i ètics, revolucionaris. L’absència de conflicte i confrontació entre classes explotadores i explotades, entre homes dominadors i dones sotmeses, entre pobles espoliadors i oprimits, entre el capital i la gent treballadora, entre el patriarcat misogin i una societat de cures i lliure, entre la depredació de la natura i estimar-la gaudint-la, és una utopia, un ideal reaccionari propagat pels senyors dels poders i dels estats.

La mobilització treballadora del 1er de maig expressa la necessitat de lluita i unitat. Els sindicats CCOO i UGT se centren en el lema: “Apujar salaris, Abaixar preus i Repartir els beneficis”. CCOO ho emmarca en “Amb les coses de menjar no s’hi juga”. Doncs això, cal coherència i perseverança per torçar el braç a la patronal, val a dir per forçar, des de les empreses i els carrers, al mateix govern a fer polítiques econòmiques i fiscalitat favorables a la gran majoria, en comptes del gran capital, obedients a les imposicions de Brussel·les (UE, BE). Alhora, els sindicats anarcosindicalistes i alternatius s’apleguen en una manifestació conjunta.

El Sindicat de llogateres ha ressaltat que hi hagi, per fi, una llei sobre l’habitatge, mentre denuncia amb fermesa els forats que la fan un pedaç referent als lloguers, atès que els grans tenidors i especuladors immobiliaris podran escapolir-se a l’hora d’augmentar-los o, el que ara s’imposa si més no a Barcelona, reconvertir els lloguers en curta durada i turístics.

A les portes de la Diada del Llibre i la Rosa va haver una trobada significativa a Barcelona, entre la ministra d’Igualtat del govern estatal, Irene Montero, i la consellera de la Generalitat, Tània Verge. Ha estat just després que el PSOE i el PP tombessin la importància del consentiment, amb una reforma exprés de la Llei de setembre, treballada i presentada per Irene Montero (Podemos/UP). Ambdues lideresses van expressar la necessària unitat en les polítiques feministes enfront de la misogínia patriarcal existent, tot i deixant clar que els respectius governs tenien projectes diferents, sobretot en el que te a veure amb el dret a l’autodeterminació i les llibertats.

No hi ha pau lliure entre la repressió de l’estat i Catalunya, entre el nacionalisme espanyol i el català. El xoc de sobiranies, drets i imposicions, s’escarneix sense treva contra l’independentisme i per barrar el pas a alternatives republicanes, o per evitar un referèndum d’autodeterminació efectiu. La consellera Meritxell Serret, retornada de quatre anys a l’exili i diputada, és condemnada pel TSJC a 1 any d’inhabilitació i 12.000 €. No és pas l’única, en són milers. L’activista Marcel Vivet, acaba de ser impedit per la Junta electoral de formar part com a tercer a la llista de Guanyem Badalona, encapçalada per Dolors Sabater.

Borrell, en tant que factòtum d’Exteriors i Seguretat de la Unió Europea, ha desestimat i ridiculitzat els plans de pau avançats per la Xina i per Lula del Brasil, mentre no fa cap proposta de la UE. No hi ha estratègia europea occidental de la UE per resoldre la guerra a Ucraïna. La UE i el social imperialista Borrell se supediten a l’estratègia EEUU/OTAN de l’imperialisme hegemònic unipolar. És una estratègia militarista que perjudica a Ucraïna i a la població europea occidental i oriental. La multipolaritat defensada per Li Qiang o la de Lula, queden esbiaixades car no defensen una pau clara i lliure pels drets i la població d’Ucraïna, massa comprensives amb les imposicions i els fets de la invasió russa. La defensa ucraïnesa és justa i obligada, La solidaritat amb Ucraïna és una pedra de toc d’un futur d’Europa lliure i unida des d’occident a orient. L’Aurora dona suport a la Xarxa europea de solidaritat amb Ucraïna, a la defensa de la resistència i llibertat del poble ucraïnès; tothom que pugui fer una contribució econòmica (1 €, 5 €, 10 € o més) serà molt ben rebuda al c/c: ES71 2100 0681 0402 0014 4729. 27 d’abril de 2023

De la Carta de L’Aurora.

https://www.ccoo.cat/wp-content/uploads/2023/04/manifest-1-maig-2023-ccoo-catalunya-ugt.pdf

https://sindicatdellogateres.org/una-regulacio-de-lloguers-dissenyada-perque-els-preus-continuin-pujant/

No hay comentarios:

Publicar un comentario