4/5/23

Dominó de desastres

La malura financera post Covid enfonsa un tercer banc nord-americà, el First Republic, és el 4rt amb l’europeu Credit Suisse. Les incerteses que perllonguen la crisi econòmica trufen les conclusions dels principals organismes econòmics i polítics internacionals, es concreten en funestos desastres on els pitjors són els de la inflació i recessió que colpeixen les vides, el treball, els drets i els serveis dels milers de milions de treballadors i treballadores. No es veu la llum a la multicrisi que gangrena aquest món globalitzat. Les receptes polítiques cap a la ultradreta només fan que empitjorar el panorama internacional. La destrucció en la guerra contra Ucraïna mostra un pitjor, en un rerefons d’amenaces militaristes, nuclearitzades i financeres, fruit de la incapacitat dels poders de la gran propietat privada per sostenir una societat feliç i una natura en harmonia. Les mobilitzacions del 1er de maig són la contrapartida que lluita i promou un futur de treball i de gaudir de la natura sense explotació, opressió, espoli i misogínia.

La sequera ens exposa a un fenomen natural de canvi climàtic causat de manera ben artificial per un sistema econòmic depredador, anàrquic i extractiu destructiu. L’economia capitalista en unes relacions internacionals globalitzades, dominada pels extraordinaris beneficis i poder del capital financer i de les grans empreses multinacionals, resulta negacionista en essència vers les causes de la pandèmia, del clima, de la dilapidació dels recursos naturals, de l’esclavisme modern de les crisis econòmiques i de les guerres, malgrat els coneixements científics. I si és lògic que els poderosos magnats oligarques es dediquin a defensar i mantenir els seus privilegis, per garantir l’increment dels seus interessos i fortunes, com si no hagués un demà, resulta pervers que des d’unes esquerres disperses i temorenques s’entestin a alimentar el mantra de les possibilitats i benaurances en un sistema financer capitalista, com si podés ser no tant salvatge. Qüestió que en cap cas significa que no es facin mans i mànigues per aconseguir millores de tot tipus. Cal lluitar per avenços quotidians, siguin modestos o importants, amb l’horitzó clar de que el poder polític i econòmic passi a mans de les classes treballadores, per expropiar els responsables del desastre sistèmic.

Ni més ni menys que de terrorisme són acusats pel TSJC el més d’una dotzena d’activistes dels CDR, de fet, a més de jutjar la seva mobilització, la imputació va directa a la seva proposta independentista. Promoure i implicar-se en la independència de Catalunya, no es considera lluita ideològica pel Tribunal, ni que formi part de la llibertat d’expressió i mobilització, sinó que es titlla de terrorisme. La judicatura, de fort tarannà neofranquista, en tant que una de les essències ultradretanes de l’Estat coronat, la que es confabula amb Rajoy/PP i es dóna la ma amb Vox, vol barrar el pas al dret d’autodeterminació, a les llibertats i sobirania catalana, així com als factors que puguin contribuir a un canvi republicà, a Catalunya i a l’Estat espanyol. Solidaritat amb els CDR acusats i República Catalana.

L’Aurora forma part d’una delegació de Catalunya de la Xarxa europea de solidaritat amb Ucraïna que participa a la Conferència del Sindicat Labour Start, a Tbilissi, Geòrgia. Anem a escoltar, aprendre, a palpar el sentir sindicalista georgià, per millor concretar la solidaritat amb els sindicats ucraïnesos. La percepció inicial és que una gran majoria popular està d’acord amb la solidaritat amb la població ucraïnesa, es veu amb desgrat el govern georgià com excessivament pro-rus, atès les conseqüències de la guerra contra Ucraïna. Els carrers i en mobilitzacions es denuncia la invasió militar russa, s’hi expressa la solidaritat amb Ucraïna. La influència i interessos de Rússia no són de llibertat i cooperació, sinó imperialistes espoliadors. Tampoc per la banda occidental; Ni hi ha ni haurà sobirania europea amb l’OTAN. La llibertat i unitat europea s’ha de construir contra el domini de cada imperialisme; la solidaritat amb Ucraïna, lliure, on es faci efectiu el dret d’autodeterminació, és una pedra de toc per una Europa en pau i contrària al militarisme. Tothom que pugui fer una contribució econòmica (1 €, 5 €, 10 € o més) serà molt ben rebuda al c/c: ES71 2100 0681 0402 0014 4729.
4 de maig de 2023

De la Carta de L’Aurora.

Conferència global de Labour Start a Tbiblisi

No hay comentarios:

Publicar un comentario