19/5/23

Pacificació municipalista

Pobles i ciutats sofreixen el desgavell de l’imperi de l’asfalt i l’especulació que provoca contaminació, penúries, desigualtats i perversió de drets universals i serveis públics. Lo local resulta un desfici d’avarícia i de pràctiques de profund esperit caciquil i patriarcal. La rebel·lia latent popular pugna per revertir, si més no racionalitzar i pacificar, el desori dels grans amos i senyors de la terra, els negocis i dels servidors morals, religiosos, judicials, militars i polítics. Una perla del capitalisme local globalitzat. Les rebel·lions municipalistes han representat en temps preterits embats importants. Les eleccions són un terreny més de l’estat, ans reflecteixen apaivagats ressons quinzemaigistes de la indignació que denunciava els privilegis dels ‘polítics i banquers’. Els fets i les propostes de pacificació i convivència municipalista conciten l’odi i la reacció dels privilegiats i amos. Convé un compromís a les urnes que permeti donar ales a les opcions dels Comú, Guanyem, candidatures unitàries d’esquerres defensores del dret a l’autodeterminació i de la república catalana basada en la justícia social, la defensa del medi ambient i la democràcia.

L’espectable dels debats obliga a fer aterrar un xic vers les polítiques emprades al municipi, així com a les propostes de projectes i models de ciutat. Atès que es fa dificultós destriar el gra de la palla, amanides de les falsedats propagades sense cap rubor des dels mitjans de comunicació, els fets són palpables; per tant, propostes com les de no regular -pacificar- mobilitat i tot tipus de contaminació (ambiental, sonora, lumínica), o d’ampliar aeroport i port, o d’incentivar el sector concertat-privat contra el públic, grinyolen a l’hora de presentar una idea de ciutat per a la convivència, que tingui cura dels drets i serveis suficients per a la majoria dels habitants, val a dir de la població treballadora, autòctona i nouvinguda racialitzada, dels segments modestos, precaris i empobrits.

La punta de llança de l’odi i la reacció dels poders i privilegis te un epicentre a la capital catalana, Barcelona, ans amb versions diferents per la dimensió poblacional o la ruralitat, s’estén per tot el territori. Els poders de sempre volen batre tota possibilitat d’alternativa a la seva orgia depredadora i especuladora. Junts i també el PSC actuen ben predisposats a batre les candidatures que van a revertir un model municipal fet a imatge dels negocis dels grans privilegis, per fomentar un lloc on viure, conviure, formar-se i gaudir.

L’atac a ultrança contra l’urbanisme i l’ambiental de la Barcelona de l’alcaldessa Ada Colau i BComú, resulta ser a un conjunt d’experiències de projectes pioners, aplaudits com innovadors a grans ciutats del món, per resoldre el caos urbà.

Les superilles que racionalitzen un tràfic infernal per prioritzar al veïnatge i a les persones vianants, uns eixos verds per respirar i oferir espai de joc a la quitxalla, una mobilitat sostenible que recuperi els carrers de manera saludable, la pacificació a les escoles amb uns entorns que facilitin la xiroia de nens i nenes, increment de les escoles públiques, inici de polítiques de sol i d’habitatge públic, cura i medis de salut emocional i mental, també bucal, si més no pels sectors més necessitats, una orientació vers una ciutat de drets, diversitat i convivència enfront de la intolerància, l’arbitrarietat i el racisme, suport a plantar cara a l'especulació immobiliària,  als lloguers turístics i desnonaments, els fets i protocols ‘no callem’ per fer front a les agressions sexuals, i les cures a les agredides i violades.

La Nakba, la Catàstrofe de l’exclusió, repressió militar, destrucció i humiliació del poble palestí celebra el 75è aniversari, viscut amb l’apartheid israelià sionista avalat per EEUU, amb la complicitat de la Unió Europea. Visca Palestina lliure!

El president de Bielorússia, Aleksandr Lukaixenko, ha visitat el president Putin a Moscou, per fer costat a Rússia. Mentre, Putin amenaça a la envaïda Ucraïna que si disposa de capacitat de resistència i defensa hi haurà més destrucció, penalitats i morts. 150.000 soldats, armament pesat i sofisticat i un arsenal nuclear ho avalen. La UE no vol ni sentir parlar de negociacions de Pau, supeditada al militarisme USA a través de l’OTAN. L’exèrcit rus no vol ni negociar la retirada de les seves tropes. Els imperialismes carronyaires estan en una espiral d’afilar-se les urpes sense pietat. La guerra exterioritza la crisis econòmica, política i moral extrema; el veritable sentit del poder i de l’essència dels estats, és el domini, sotmetiment i espoli per la violència sistemàtica d’unes classes sobre les altres. O et sotmets, et deixes explotar espoliar i violar o ets massacrat; no hi ha llibertats pels pobles dins de la globalització imperialista. L’Aurora dona suport a la Xarxa europea de solidaritat amb Ucraïna, a la defensa de la resistència i llibertat del poble ucraïnès; tothom que pugui fer una contribució econòmica (1 €, 5 €, 10 € o més) serà molt ben rebuda al c/c: ES71 2100 0681 0402 0014 4729. 18 de maig de 2023 


De la Carta de L’Aurora.

* Protesta a Rússia.

* Poema de Lèssia Ukraïnka traduït del ucraïnès al francès per Henry Abril.

No hay comentarios:

Publicar un comentario