25/5/23

El teu Vot és útil

És important el teu vot per barrar el pas a les dretes, per foragitar els defensors dels grans depredadors i especuladors dels municipis, un vot necessari per la lluita del canvi local. L’Aurora proposa un compromís a les urnes de vot a Comuns, Guanyem, candidatures unitàries d’esquerres defensores del dret a l’autodeterminació i de la república catalana basada en la justícia social i les cures, la defensa del medi ambient, la democràcia i l’equitat feminista.

Convé que la representació electa municipal i els consistoris avancin cap a la defensa pràctica de les necessitats socials, habitatge, energia i aigua públiques, escoles, mobilitat, pacificació de les contaminacions, convivència, gentifricació, ambiental, feminisme, llibertats, sobirania, dret d’autodeterminació i llengua. Drets universals i serveis municipalitzats.

El municipalisme del canvi i les candidatures unitàries alternatives necessiten enlairar-se per un nou embat que converteixi els municipis en posicions fermes que plantin cara a les polítiques dretanes que defensen els privilegis i negocis dels grans poders econòmics. Les Superilles, els eixos verds i la visió feminista de Barcelona poden ser l’epicentre d’unes marees que s’agermanin a tots els municipis.

La lluita, el compromís i el vot són necessaris i imprescindibles per fer un gir vers el factor social, els drets, serveis públics i les llibertats. Cal uns municipis, una capital, que facin causa comuna amb la Generalitat enfront dels greuges en la fiscalitat, la distribució econòmica, les lleis que limiten la sobirania dels Ajuntaments i la repressió de l’Estat.

Convé que no es perdi cap vot de la gent treballadora i el jovent que lluita per fer dels pobles i ciutats llocs on si pugui viure, aprendre, treballar i gaudir. Com que les polítiques realitzades no són suficients per una vida saludable i digne, o són clarament contràries al bé comú i a la convivència, com que hi ha grans dubtes i confusions sobre les promeses “dels polítics”, pot semblar que no votar és un acte antisistèmic revolucionari o que es indiferent un vot o altre. Res més equivocat. Les eleccions formen part de la lluita política, són una institució que els seus resultats, en aquest cas uns consistoris i alcaldies, afecten real i directament a cada poble i els seus habitats.

Ucraïna manté la lluita per resistir a la invasió i la guerra de Rússia. L’Aurora dona suport a la Xarxa europea de solidaritat amb Ucraïna, a la defensa de la resistència i llibertat del poble ucraïnès; tothom que pugui fer una contribució econòmica (1 €, 5 €, 10 € o més) serà molt ben rebuda al c/c: ES71 2100 0681 0402 0014 4729.

 

Vota Comuns, Guanyem, candidatures unitàries d’esquerres defensores del dret a l’autodeterminació i de la república catalana. 25 de maig de 2023

De la Carta de L’Aurora.

No hay comentarios:

Publicar un comentario