5/6/17

El present i el futur el veiem en comú


Salutació de L’Aurora al 1er Congrés de Comunistes de Catalunya.
Bon dia comunistes! Bon Congrés comunista!
En nom de L’Aurora saludo el vostre Congrés, a tots els delegats i delegades.
Fa 20 anys que fem un camí conjunt. A la fundació i construcció d’EUiA. Per la coalició entre EUiA i ICV.
Hem aprés de vosaltres, hem aportat lluita, convicció i propostes.
Ara ens hem compromès i implicat en una experiència molt prometedora i il·lusionant amb BComú, En Comú Podem i el nou subjecte polític Catalunya en comú.
El present i el futur el veiem en comú.
Ens agrada, m’agrada molt, el lema del vostre Congrés: Comunistes pel bé comú. Tot un encert.
El comú es arrel de l’Ideari i l’estratègia comunista pel segle XXI.
Compartim els mateixos fonaments marxistes per una revolució obrera, una societat socialista, un futur de treball i llibertat sense explotació, un futur comunista sense classes ni estats.
No és una utopia. És encara un somni meravellós. És una praxis real.
Què considerem l’Aurora que els i les comunistes aportem al municipalisme del canvi, a Catalunya en comú?
* La convicció en la capacitat i força productiva transformadora de la classe obrera i la població treballadora. El dur i abnegat treball sindical a les empreses. Les lliçons de les grans revolucions i les seves derrotes: la francesa, la soviètica russa, de la que ara n’és el centenari, l’espanyola i moltes altres.
* El potencial revolucionari que representa la lluita de les dones per la igualtat real, així com per eradicar la violència de gènere. En una societat comunista els homes i les dones seran persones iguals, dins les desiguals diferències naturals. L’opressió dels homes sobre les dones s’extingirà com els Estats.
* La teoria de que els Estats i les seves institucions polítiques són la fórmula que ha trobat el poder del capital i el de la burgesia, per sotmetre i explotar la immensa majoria de la població. L’Estat i les seves institucions polítiques, lleis i executors no són neutres entre explotats i explotadors, entre oprimits i opressors. 
* Es bo plantejar-se recuperar les institucions i governs pel comú. Però... alerta, ben alerta!
Un cop els representants de les classes populars ocupen aquestes institucions i governs, cal sostenir més fort la necessitat vital de destruir-los com òrgans al servei de la classe dominant, per generar-ne uns nous Estats, unes noves institucions al servei de les classes dominades.
Com va ser la Convenció revolucionaria francesa i els Estats generals. Com la Comuna de París. Com els Soviets d’obrers i camperols i soldats a Rússia i els pobles asiàtics. 
Un altre element polític cabdal, que aportem, és l’estratègia de ruptura sobirana constituent amb el règim constitucional del 1978, amb el Regne, amb l’Estat, per establir una República Catalana i una República espanyola, amb fraternitat i solidaritat entre els pobles i les forces treballadores.
Aprofito per donar tot el suport de L’Aurora a Joan Josep Nuet, contra la imputació destinada a callar la nostra veu, a sotmetre’ns i a destruir-nos.
Camarades, Joan Josep Nuet,
Lluitem juntes pel bé comú!
Comunistes!... Visca la República catalana!
Visca la revolució social!.
Badalona, 4 de juny de 2017.

No hay comentarios:

Publicar un comentario