9/6/17

Nuet citat a declarar al TSJC


El dilluns dia 12, a 2/4 de 9 h del matí, en Joan Josep Nuet està citat a declarar al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.
El secretari 3er de la mesa del Parlament basa la seva defensa en la convicció de que el Parlament ha de poder debatre i decidir sobre tot el que correspon al país.
El contingut, tipus i forma del Referèndum, no pot ser exclòs del Parlament, ni un debat censurat pel Tribunal Constitucional i el govern estatal.
El coordinador d’EUiA ha reiterat al Matins de TV3 que la seva actuació de permetre la tramitació del debat parlamentari va ser amb plena consciència, amb tota tranquil·litat, sobre la necessitat i conveniència de que el Parlament es pronunciés.
“Estem legitimitats per fer el Referèndum. La data, pregunta i com fer-ho ha de permetre que tota la població se senti cridada a participar. Ha de ser per a tothom, no només pels convençuts. No m’imagino una inhabilitació pel fet de permetre que el Parlament deliberi i decideixi”.
Així de contundent ha estat Nuet, just una hora abans de l’anunciada compareixença governamental del president Puigdemont i vice president Junqueras, per anunciar la data i pregunta del Referèndum.
El dilluns anterior el Pacte Nacional pel Referèndum prenia nota de la negativa del president estatal a acordar i a permetre el referèndum que demanda la societat catalana i el Parlament de Catalunya. El PND es manté com espai democràtic del 80% que defensa la sobirania i la necessitat d’exercir la lliure decisió.
El cap de setmana és dens de mobilitzacions potents. Serà una bona ambientació per situar la declaració de Nuet el dilluns davant la Jutgessa.
En el temps coincidiran les declaracions i mobilitzacions sobiranistes amb la magnífica trobada municipalista Ciutats sense por, invitades des d’arreu del món, per Barcelona en Comú i l’alcaldessa Ada Colau. El municipalisme del canvi és un bon escenari, de compromís sobirà ciutadà i experiències de bones pràctiques, per fer front a l’ofec de l’Estat, mentre s’ofereixen alternatives viables per unes ciutats de drets, de convivència i habitables.
El diumenge 11 hi haurà una nova magna concentració a Montjuïc. Amb el lema Referèndum és democràcia, l’ANC, Òmnium i AMI, convoquen a la mobilització per donar suport i assegurar la pressió popular suficient x sostenir la demanda de sobirania i lliure vot sobre el que vol la població.
La mobilització és el millor escenari i acompanyament en defensa de la sobirania municipal i la de Catalunya.
Dilluns totes-serem-Nuet al Passeig Lluís Companys, davant el TSJC (Arc de Triomf).
Del Butlletí electrònic d’EUiA.

No hay comentarios:

Publicar un comentario