25/5/17

Catalunya en comú


L’elecció del nom del nou subjecte polític ha volgut deixar clar que es prioritzava el contingut d’una política que neix per un projecte català des del municipalisme del canvi en comú. 
La nova formació política Catalunya en Comú, CatComú, es disposa a concretar el seu Ideari referents a les qüestions cabdals econòmiques, socials i polítiques catalanes, mentre també part
Els dos ritmes català i espanyol, s’interrelacionen amb moltes contradiccions i el xoc de sobiranies. Tot i ser ritmes ben diferents, es desenvolupen en un fons de gir cap a l’esquerra.
La mobilització del 20-Mg per la Moció de censura d’ Unidos Podemos, mostra un estat d’ànim de la consciència ciutadana molt negatiu vers el govern del PP de Rajoy. Que el govern estatal compri el vot als pressupostos per part del PNB, no significa que trepitgi en ferm. Mes aviat mostra que no disposa de perspectiva política i només sap seguir les punitives mesures retalladores de Brussel·les.
La victòria de Pedro Sánchez a les primàries del PSOE, ha derrotat a la presidenta andalusa Susana Díaz, però sobretot ha esmicolat l’estructura de direcció estatal i autonòmica, inclòs el gran poder fàctic del felipisme. La mobilització socialista de base ha estat inaudita. És un preludi de que avui el govern del PP és més inestable que amb la gestora PSOE. Aires de canvis.
La pressió pel Referèndum creix per arreu. El Pacte Nacional pel Referèndum va presentar la seva feina el divendres 19. La contundència dels líders de CCOO i UGT a favor del Referèndum ja varen ser prou significatives. La participació aplegà a tot el mon sobiranista sense excepcions. L’alcalde accidental de Barcelona, Gerardo Pisarello, va anar junt Xavier Domènech, líder de Catalunya en Comú. El poeta Luis García Montero va oferir unes perles en prosa, com una part del poble espanyol que defensa la democràcia i la decisió lliure i sobirana de Catalunya amb el referèndum.
El coordinador del PNR, Joan Ignasi Elena, va presentar l’entesa entre entitats, partits i sindicats, la mobilització de les signatures, amb la perspectiva clara de que la centralitat política de Catalunya l’establia, indiscutible i tossuda, el 80 % que volia el referèndum.
La ciutadania catalana vol decidir el seu destí.
La proposta de negociar el Referèndum la va fer el govern de la Generalitat a Madrid el dilluns 22. Significativa la presencia i suport de l’Ajuntament de Madrid i de Barcelona, important la participació de Pablo Iglesias de Podemos i Unidos Podemos, junt Xavier Domènech. També cal assenyalar l’absència de Pedro Sánchez, qüestió que desmereix respecte el canvi polític i democràtic que vol liderar.
Catalunya en comú esdevé un element clau per l’avenç de les polítiques i aliances que condueixin a la ruptura democràtica de sobirania constituent republicana. 25 de maig de 2017.
De la Carta de L’Aurora.

No hay comentarios:

Publicar un comentario