19/12/16

La Fiscalia pretén inhabilitar a la presidenta del Parlament


Foto de Sandra Lázaro.
Inaudit en un Estat d’una Europa bressol de la Llibertat, Igualtat i Fraternitat. La Fiscalia del Regne d’Espanya pretén condemnar a la presidenta d’un Parlament electe per permetre un debat parlamentari.
El govern de l’Estat entén la seva funció com un continu escapçar i anular les llibertats del pobles, així com la de les seves legítimes persones electes.
Expectació i mobilització ha provocat l’acusació de delictes de desobediència i prevaricació a la presidenta del Parlament Carme Forcadell.
Avui Forcadell ha acudit a declarar al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, acompanyada de milers de persones que han omplert el lateral del Passeig Lluís Companys des de l’Arc de Triomf fins a la Ciutadella. Ahir al vespre es va llegir un manifest a totes les places dels Ajuntaments. A Barcelona va ser l’alcaldessa que va fer la lectura, mostrant la unitat democràtica de totes les components del moviment per la sobirania catalana.
L’acusació de la Fiscalia és per haver permès el debat i votació de les conclusions de la comissió d'estudi del procés constituent, introduït en l'ordre del dia del ple del 27 de juliol passat.
El proper dilluns 19 anirà a declarar Joan Josep Nuet, membre de la Mesa del Parlament. Nuet ha anunciat que defensarà l’actuació de Carme Forcadell i del conjunt de la mesa de permetre el debat
L’ambient és d’entusiasme popular junt amb preocupació de les conseqüències per la sentència del judici.
Quina sentència farà la magistrada que jutge? Multa, inhabilitació, presó, o tot junt?
Què farà el Parlament en cas d’inhabilitació? Per disposar de credibilitat per fer el referèndum del setembre de 2017 convé començar per defensar la capacitat del Parlament de fer el debat i de resoldre.
El compte enrere fins la sentència judicial hauria de ser de preparació parlamentària, ciutadana, popular, per garantir que la presidenta electa segueixi essent la presidenta del Parlament de la Generalitat, malgrat les sentències condemnatòries, si és el cas.
O fem camí constituent de llibertats republicanes o retrocedim cap a una democràcia orgànica similar a la dictadura franquista, amb els ornaments de la corona i d’uns partits que no poden debatre ni decidir sobre les seves institucions.
El president Puigdemont ha convocat una Cimera pel referèndum per la propera setmana. Sobre aquesta cimera planejarà el judici a la presidenta del Parlament, com també el debat sobre els Pressupostos 2017.
La qualitat de la sobirania catalana rau en resoldre favorablement el greuge a Carme Forcadell i a complir amb el compromís de fer el referèndum.
Del Butlletí electrònic d’EUiA.

No hay comentarios:

Publicar un comentario