30/10/16

La Setena clarifica l’estratègia de República CatalanaLa 7a Assemblea Nacional d’EUiA es desenvolupa en una situació excepcional a Catalunya, Espanya i Europa.
A l’Estat hi ha un canvi de cicle involutiu. El PSOE facilitarà amb abstencions la investidura de Rajoy del PP. Brussel·les escanyarà l’economia espanyola, els segments treballadors i els més modestos populars.
A Catalunya planeja alhora una perspectiva inèdita de Referèndum sobirà per decidir i d’inici de procés constituent republicà. Completa el panorama el sorgiment de les confluències del municipalisme del canvi, que s’ha compromès a impulsar una nova força política arreu del país.
L’Assemblea d’EUiA te la magnífica oportunitat de clarificar l’estratègia i les propostes polítiques per oferir-les en el procés constituent sobirà de ruptura democràtica dins el moviment En Comú.
La mobilització i vaga de l’educació dóna ànims de futur de carrer lluitador, la resistència social pretendrà forjar alternativa política. Res de resignació i menys posició derrotista.
EUiA forma part del gran moviment democràtic sobiranista d’aquest poble. Les persones activistes d’EUiA són carn i ungla de les mil i una diverses lluites socials, siguin petites o grans.
L’avenç ciutadà en la ruptura democràtica respecte la Constitució de 1978, així com l’apertura d’un procés constituent amb legitimitat popular i legalitat catalana, donaria la força que ens situarà en millors condicions per fer passes de gegant en la lluita  per un poble i un país lliure, sobirà i social.
Volem aconseguir una Generalitat que giri contra les retallades i les imposicions de la Troica. Per això hem de poder decidir fent que el referèndum sigui vinculant.
Compromès amb una EUiA útil i ferma que bolqui la seva força en un moviment EnComú potent, animo a tothom a clarificar la política i el futur d’EUiA. Amb aquesta intenció he contribuït a preparar amb altres companys i companyes una aportació a l’Assemblea, anomenada En Comú per la República Catalana.
Set assemblees em recorden un quart del cicle lunar. Vàrem fundar EUiA el 1998 des de la il·lusió d’un Front d’Esquerres, per forjar un moviment polític i social de l’esquerra transformadora; en aquest 2016 el cicle segueix. L’objectiu d’EUiA ha millorat, doncs ens preparem junt amb molta altre gent per un nou subjecte polític.
“Volem que les esquerres aconsegueixin l’hegemonia (...) sustentada en el conjunt del país, amb igualtat i respecte entre totes les seves components socials, ideològiques i territorials, on cada persona sigui un vot, sense quotes que condicionin les deliberacions i decisions compartides (...) El nou espai que EUiA va proposar a l’anterior Assemblea Nacional te una concreció en el moviment En Comú”. (de l’aportació).
Del Butlletí electrònic d’EUiA.

No hay comentarios:

Publicar un comentario