13/10/16

Badalona fa sobirania


J Téllez estripa l'ordre de tancar Aj Badalona.
Un 12-O amb sobirania i ruptura municipalista.
Magnífic l'Ajuntament del canvi de Guanyem Badalona que ahir, 12 d'octubre, va desafiar l'ordre de no obrir les portes del consistori per ser "festivitat nacional", a intervenció de la Delegada del govern Llanos de Luna i denúncia del PP local.
El govern municipal va decidir no acatar i desobeir l'ordre judicial obrint les portes i permeten que diferents regidors atenguessin a la ciutadania que s'acostés recollint les seves peticions i responen a les demandes. El tercer tinent d'alcalde JosepTéllez ho ha titllat de “cop d’Estat a la sobirania local”.
Tota la solidaritat a les companyes i companys de Badalona, tot el suport als Ajuntaments que ahir van obrir amplificant el crit de #ResACelebrar. És des d’aquests espais de proximitat que són els ajuntaments del canvi des d’on ens cal teixir sobirania.
El poble català haurà d’exercir la llibertat de decidir sense conformar-se en supeditar-se a les decisions oneroses i greuges del Regne. La Generalitat pot prendre exemple, cal passar de les declaracions i fulls de ruta als fets sobirans.
La llibertat sobirana és el pilar sobre el qual construir processos constituents i per exercir-la cal molta acció de sobirania, inclosa la desobediència quan es prohibeixi, tant des de la ciutadania com des de les institucions.
I per exercir aquesta llibertat és imprescindible la ruptura amb un règim del 78 que fa aigües. El bipartidisme s’ha enfonsat, és incapaç de donar una sortida democràtica a les reivindicacions dels pobles com el clam popular català per tirar endavant una República.
És en aquest context d’oportunitat de ruptura en defensa de les llibertats, per un model social just i per una sortida de la crisi amb perspectiva treballadora, que és necessari un nou subjecte polític, un moviment a Catalunya que aplegui el bo i millor d’experiències com Guanyem Badalona, BComú, Terrassa En Comú o la Crida per Sabadell i altres.
El municipalisme del canvi està engendrant un necessari i esperat nou moviment-organització, “En Comú”, rupturista en els fets amb llenguatge inclusiu i defensor dels drets, mentre es posa fil a l’agulla a l’emergència social.
La 7a assemblea d’EUiA hi té molt a aportar. Les arrels treballadores, el compromís sindicalista, la concepció constituent republicana basada en que el poble sigui qui decideixi... EUiA va dibuixar fa quatre anys una perspectiva de nou espai on es decidís segons “cada persona un vot”, enguany el nou subjecte polític és impulsar, compartir i construir “En Comú” arreu del país.
De la Carta de L’Aurora.

No hay comentarios:

Publicar un comentario