27/2/16

Núria Parlón veu renuncies excessives que ni garanteixen la investidura


“Arriscat” i amb “renuncies excessives” és com ho ha titllat Núria Parlón*, referent al pacte entre el PSOE i C’s, per a la investidura de Pedro Sánchez a president de l’Estat espanyol.
L’alcaldessa de Santa Coloma de Gramanet i Viceprimera secretària del PSC Núria Parlón Gil, ha posat el dit a la nafra del tot s’hi val del PSOE.
“No és un bon acord, ni per garantir la investidura ni per garantir un programa de govern reformista”. Parlón ha estat demolidora al despullar un acord presentat com de govern de progrés.
S’afegeix la preocupació de l’alcaldessa que troba també arriscat l’acord “en clau de resolució del problema territorial i ens deixa en posició feble a Catalunya”.
Hem d’aclarir que l’acord blinda el govern estatal enfront del dret a decidir a Catalunya, sigui amb un referèndum o altres fórmules.
En un altre aspecte, Núria tem “la política que practica C's en l'àmbit municipal", com en seguretat o immigració”. Podria afegir sobre els drets de les dones al propi cos, així com a la denúncia i acció contra la violència masclista.
En conjunt hi ha que tant el PSOE con el PSC estan quedant molt damnats per unes propostes polítiques que no disposem del suport suficient per a la investidura, a no ser que el PP canvií l’opinió de no donar suport.
No hi ha progrés amb la deriva del PSOE vers a C’s. El PSC resta hostatge d’uns acords en que no hi ha participat, però que el limiten al supeditar-lo a C’s.
Les eleccions estatals varen afeblir a la dreta, el PP, mentre es frenava en sec el creixement de C’s, en bona part per l’èxit de les confluències i d’En Comú Podem. Fins i tot Podemos, En Comú Podem, És el moment, En Marea i IU varen aconseguir bastants més vots que el PSOE. Vots que no es traduïren en més diputats sobretot al no haver fet la confluència entre Podemos i IU.
Tot fre o retrocés respecte En Comú i les confluències no es pot oferir com a quelcom progressiu positiu. 
La perspectiva d’avenç, en clau d’esquerres i progressista, viu en el moviment d’il·lusió del canvi municipalista confluent de les ciutats “rebels”.
Del Butlletí electrònic d’EUiA.

No hay comentarios:

Publicar un comentario