14/1/15

Mas escridassat: "Eleccions o dimissió"


Un dimarts 13 ben agre pel president Mas. El malabarisme per imposar condicions maldestres al procés sobiranista comença a ser contestat a la palestra pública.
L'escarni ha estat a Girona. La pancarta era de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC). Els crits de la gent "Eleccions o dimissió" expressaren el malestar creixent davant un president triomfalista, que no avança en la sobirania, no fa cas del clam ciutadà, mentre els seus pressupostos són d'allau de retallades i de destrucció del país social.
Mas vol a qualsevol preu imposar les seves condicions a les demés candidatures, mantenir l'hegemonia política dels poders econòmics catalans i de CiU, ignorar la corrupció i el frau com si no fora cosa del seu entorn proper (clan Pujol!), seguir amb una política econòmica i social que perjudica a la majoria de la ciutadania, per tant al país.
La sobirania i la independència o una nova eterna negociació d'estira i arronsa amb l'estat, són pel president factors per reconvertir CiU i seguir al capdavant del poder polític.
Cal un canvi de lideratge per la sobirania, la independència, per la república catalana, amb una Generalitat lliure, sobirana, social i neta, on sigui la ciutadania que decideixi, en comptes d'unes elits i un president que pretén predestinar amb cartes marcades les decisions sobiranes de la ciutadania.  
David Companyon ho centra en el seu blog Apunts de color Roig i gust Alternatiu. "La roda de premsa d’Artur Mas va ser un acte de propaganda amb l’objectiu de reforçar el seu lideratge malmès per no haver convocat les eleccions a les quals va comprometre’s". "Mas va concloure, com Rajoy, “que la crisi s’ha superat i ja és història”". "El seu discurs triomfalista ofenia davant l’emergència social que viuen, cada dia, molts catalans i catalanes".
"Cal que el procés surti de les tortuoses negociacions de despatx on Mas ha volgut portar-lo per fer-lo coincidir amb els seus interessos i refundar CiU en el “partit del President”. La independència no reeixirà sense un canvi d’hegemonia en les polítiques econòmiques i socials, i perquè es doni és necessari que el sobiranisme d’esquerres se’ls disputin a les elits a les quals Mas representa, no reeixirà sense justícia social i regeneració democràtica. Això ens juguem en unes eleccions que han de tenir un caràcter constituent cap a una Estat propi, cap una República Catalana".

No hay comentarios:

Publicar un comentario