26/1/15

Grècia amb Syriza marca el Nord de l'esquerra


La política d'Austeritat i les imposicions de la Troica queden confrontades al nou govern de l'esquerra radical grega.
El poder financer mundial i europeu no han pogut derrotar el poble grec. Syriza i Alexis Tsipras representen la lluita per unes polítiques alternatives. Les decisions sobre el deute grec seran cabdals per a tota Europa.
La Unió Europea es veu abocada a un punt d'inflexió en la seva estructuració segons els interessos de les grans multinacionals i el poder financer.
La causa de Grècia és la de tots els pobles i de la ciutadania treballadora europea.
Tots, Totes som Syriza.
Syriza y Grècia són en el centre de l'esquerra europea i mundial. Serà necessària una gran dosi de solidaritat perquè Syriza pugui fer front i sostenir el repte de lidiar amb la crisi, així com amb els bancs i governs de la Unió Europea i la Troica.
Syriza significa en grec "Coalició d'Esquerra Radical"         . Una coalició que aplega diferents organitzacions, que ha aconseguit ser el referent dels últims anys de lluites massives, incloses més duna desena de vagues generals. L'economia grega està ensorrada pels grans pops i sangoneres, l'estat fa aigües, el govern i la dreta grega s'enfonsen sense alternativa econòmica i menys política.
Syriza amb Alexis Tsipras ha guanyat amb el 36,9 % dels vots. El peculiar sistema electoral grec, que premia en escreix al partit amb més vots, li atorga 149 escons, a manca de 2 per la majoria absoluta parlamentària.
Nova Democràcia amb 27,9 % és la segona força, Alba Daurada amb 6,3% la 3ª, disputant-ho amb To Potami (6,02 %), Li segueix el KKE (comunistes) 5,48 %, i Grecs independents (Anel) amb 4,71 %.
Alexis Tsipras  ha estat investit com primer ministre amb un pacte amb els Grecs Independents (Anel).
ANEL és un partit polític d’extrema dreta, populista i contrari a les polítiques europees, escindit el febrer de 2012 de Nova Democràcia, alineat al parlament europeu amb el grup afí del Partit Conservador Britànic.
Syriza i Anel, comparteixen poc més que el rebuig al pla d’austeritat i la defensa sobre la sobirania nacional grega enfront de les mesures destructives de la Troica.
El repte és ingent. Lluitarem amb Syriza en contra la Troica, fent front a les mesures sobre la crisis que empitjoren el treball i la vida de la població i dels pobles.
Aquesta lluita a Catalunya contra els Pressupostos de CiU i les retallades, va alhora en contra de les mesures econòmiques del govern de l'estat del Regne d'Espanya, amb el PP.
Endavant Syriza. A guanyar Alexis Tsipras!
De L'Aurora (organització marxista).

No hay comentarios:

Publicar un comentario