4/7/14

Un projecte barceloní d'esquerres amb Guanyem Barcelona


Can Vies va sentenciar l'alcalde Trias i a CiU. El govern municipal i el de la Generalitat no van mesurar que la lecturade les eleccions europees era d'aires de canvis. L'alcalde de CiU va mostrar la seva incapacitat per dialogar i resoldre, sense drames i estopa, un conflicte on abans de la demolició del centre social hi havia si més no convivència.
Els moviments socials i els dels partits van percebre de cop que a Barcelona ja no es tractava d'ampliar l'oposició i l'esquerra, sinó de foragitar a Trias amb CiU i guanyar el govern de la ciutat, cap i casal de Catalunya.
Foto Joan Sánchez.
La plataforma ciutadana que s'anava forjant entorn l'Ada Colau i la Itziar González ha emergit de forma oportuna i amb força anomenant-se "Guanyem Barcelona".
El repte polític per quallar un organisme ciutadà, social, veïnal i amb partits és de vol d'altura i mirada llarga.
La crítica al efectes negatius de l'actuació barcelonina convergent han de donar pas a la construcció d'alternativa amb un projecte barceloní de les esquerres. Val a dir pels barris i el veïnatge de la ciutat popular i profunda.
La "Millor botiga del món" del PSC o l'especulació desenfrenada de CiU, amb la seva normativa cívica, els pla d'usos i l'ocupació d'espai públic per ús privat, no poden tenir continuïtat en el nou consistori.
La pressió del procés sobiranista amb la Consulta del 9 de novembre, també opera a Barcelona. Els valors laics i republicans dels que Barcelona ha estat bandera tantes vegades, mostren al llarg de rebel·lions i insurreccions que per una República catalana, es necessita una Barcelona republicana.
EUiA a través de Joan Josep Nuet, i ICV amb Ricard Gomà, han copsat que l'estratègia de nou espai així com la d'"Ara és demà", esdevenia millor expressada i concretada amb "Guanyem Barcelona".
Ara és cabdal consolidar les bases de Guanyem Barcelona a cada barri. Ricard Gomà explica que "Sobren motius per construir l'alternativa i intentar guanyar Barcelona. Per intentar-ho amb totes les nostres forces". "No només és necessari, és també possible."
Demà dissabte 5 de juliol, aquesta oportunitat formarà part de la Taula de debat obert del Sopar de L'Aurora: "L'esquerra revolucionària davant el canvi social i polític"; a les 18 h, a La Sedeta de Barcelona, c/ Sicília, 321.


No hay comentarios:

Publicar un comentario