22/7/14

Treball, Unitat i Revolució: Salutació al 13º Congrés PCC


Camarades, companys, companyes, Us faig la Salutació, fraterna i combativa, en nom del Comitè de Direcció de L'Aurora, organització marxista; fins ara ens coneixíeu com a POR, Partit Obrer Revolucionari,
Agraïm la invitació a prendre la paraula al vostre Congrés,
Agraeixo a tothom que dedica uns minuts a escoltar.
Som en un Congrés que debat sobre la unitat comunista.
Em sento a casa. Soc a casa entre comunistes, companys i companyes.
Ho fem a la nostra manera; amb la nostra convicció i estratègia; volem contribuir a que avanci la unitat comunista, i la vostra unitat comunista.
És un contrasentit estar dividits en partits i organitzacions diferents.
Fa setze anys, setze, que lluitem juntes des d'EUiA; Va essent hora d'un diàleg ideològic i de forjar fonaments de futur... de futur revolucionari.
Estem en una situació que comença a girar cap a l'esquerra a l'estat. Amb unes possibilitats certes de ruptura política a Catalunya; pel procés sobiranista per a poder decidir, amb la consulta sobre l'estat i la independència.
Coincidim amb la proposta estratègica i política de República Catalana, social i lliure,
Coincidim que aquesta Monarquia amb la Constitució de 1978 és un obstacle estatal poderós que alimenta el bipartidisme entre el PP i el PSOE (vosaltres li heu afegit amb el PNB i CiU amb tota la raó) ,per imposar les destructives polítiques de retallades. És hora de trencar, és hora d'esmicolar, és hora de sortir-se'n d'aquesta Monarquia; d'aquest estat que ens destrueix cada dia que passa pitjor.
És hora de República, sí; Repúbliques ibèriques i europees, federades o confederades!
Coincidim amb la necessitat i compromís de processos d'unitat d'esquerres municipalistes com Guanyen Barcelona!, amb processos unitaris a moltes altres ciutats i pobles. Endavant.
Coincidim amb la voluntat de desenvolupar EUiA, tot superant la coalició entre EUiA i ICV en un nou espai, amb noves confluències i sense ruptures contraproduents que afebleixin les expectatives.
Per nosaltres, des de L'Aurora, des del llegat del POUM, es tracta de la unitat marxista, amb la unitat de les tendències i organitzacions i partits revolucionaris.
Camarades, el que ens distingeix de les altres forces polítiques és que treballem per la revolució treballadora, treballem perquè el poder polític passi a mans del 99 % social, treballem perquè la propietat econòmica i financera d'uns poquíssims pugui convertir-se en un bé públic de la comunitat, perquè els drets i serveis siguin comunals i universals.
Aprenem de la història, de la lluita obrera, de les revolucions com la d'Octubre russa del 1917, i de l'espanyola dels anys 30, ofegada en sang per l'exèrcit nacional franquista. Aprenem de les derrotes tant a Rússia com a Espanya i a Catalunya.
Per mirar endavant i establir la estratègia amb una base ideològica ferma ens cal escoltar a la gent  que es polititza i lluita, ens cal escoltar el sindicalisme compromès que necessita sortides a la situació treballadora de les empreses, i amb una clau europea.
La gent treballadora, el jovent, les dones, la ciutadania, el poble que es mou avui en dia, i està disposat a lluitar, vol guanyar! És clar que sí!
Qui lluita conscient... no volen adaptar-se a les institucions, ni fer només oposició, ni gestionar un sistema econòmic i social i polític, irreformable en el seu fons essencial.
Volen, Volem, Guanyar! i canviar-ho tot de soca-rel.
La política de ruptura democràtica és un procés revolucionari.
Cal unitat, Junts i Juntes per una estratègia revolucionària, per una ideologia basada en el treball i en la classe obrera.
Això vol dir un partit, marxista, treballador, revolucionari, molt diferent als partits que coneixem. I dels que la gent està cada dia més en contra amb tota la raó del món.
Treball, Unitat i Revolució. Aquest és el llegat del POUM i d'Andreu Nin inscrit a la nostra senyera. Nosaltres lluitem des d'aquesta experiència i aquestes lliçons per forjar... futur revolucionari.
Des d'aquesta tradició i estratègia, fent de l'"ara" el demà revolucionari, us proposem participar com L'Aurora, com organització observadora al vostre procés d'unitat comunista. Tant pel congrés del 27 de setembre com pel que s'esdevingui i enceti aleshores; tant des de la base fins on considereu adient.
Camarades, Ajuntem forces revolucionàries. Guanyarem!
UNITAT!, REPÚBLICA! i... REVOLUCIÓ!!!
Francesc Matas Salla
20 de juliol de 2014

No hay comentarios:

Publicar un comentario