17/7/14

L'11 S cabdal per a la Consulta 9 N



La "V" de la Diada de l'11 de setembre serà cabdal pel destí de la consulta del 9 de novembre.
La consulta fa estralls d'antuvi, mentre cada dia incrementa adhesions com la del recent SíSí de l'Ada Colau, portaveu de "Guanyem Barcelona".
Els manifestos federalistes i unionistes d'estat únic, segueixen fil per randa el guió del discurs del nou Rei de l'estat, però no tenen en compte les possibilitats que emergeixen amb un poble català en marxa cap a la sobirania i llibertat. 
Totes les forces d'esquerres criden a fer un èxit de participació a la "V" de l'11 S, tret del PSC que dóna l'esquena al procés sobiranista seguint al PSOE. El nou líder del PSOE s'ha ofert al PP per negar la consulta que permetrà a la ciutadania catalana decidir sobre l'estat i la independència.
Davant la negativa estatal que impedeix emprar la legalitat constitucional espanyola per realitzar la consulta, hi ha una certa resignació entre dirigents dels partits i govern de que no hi haurà consulta, doncs no la deixaran fer. Això significa acceptar que Catalunya no és una nació i no pot decidir el seu futur.
Són escenaris derrotistes que no corresponen a l'anhel i a la mobilització massiva de la ciutadania dels últims tres anys, ni a la creació de l'ANC, destinada a impulsar el procés, per tant a garantir la realització de la consulta. És el poble qui ha de decidir.
En comptes de comentar el que no es pot fer per resignar-se o cercar terceres vies espúries, el que toca és organitzar la mobilització, enfortir-la amb la participació compromesa de la classe treballadora i les demandes socials. Cal establir els escenaris de llibertat, amb les possibilitats per garantir una legalitat catalana emanada de la legitimitat de la consciència ciutadana mobilitzada.
El desacatament i la desobediència al bloqueig de la legalitat espanyola ha d'acompanyar-se amb una entesa solemne entre la societat civil amb l'ANC, els Municipis, la Generalitat i els partits, per forjar una legalitat de mancomunitat sobirana nacional catalana.
Amb eleccions anticipades o sense cal fer la consulta, és la veu i la decisió ciutadana sense subterfugis ni representacions indirectes.
La consulta és element de ruptura democràtica que pot obrir el pas a convertir la legitimitat ciutadana en procés constituent de nova legalitat sobirana.
El fet nacional i el factor social junts són els millor ingredients per una República Catalana. De la Carta de L'Aurora.

No hay comentarios:

Publicar un comentario