27/7/14

Desacatament i desobediència

Escenaris de consulta i legalitat catalana · 9
La legitimitat prové de la mobilització ciutadana catalana. Legalitzar aquesta legitimitat  implica desacatament i desobediència a la llei constitucional espanyola i les ordres del govern de l'estat, així com les decisions i sentències del Tribunal Constitucional de l'estat que neguen i impedeixen que Catalunya sigui un subjecte polític sobirà.
El govern, el Parlament, els municipis, les entitats ciutadanes, els partits hauran de decidir-se sobre acatar o desobeir amb tot el que això significa. No es tracta d'una declaració solemne per la història, sinó de bastir tot un entramat legal i institucional nou i sobirà, diferenciat de l'actual que és el constitucional estatal espanyol coronat.
La proposta de la CUP sobre endegar "un moviment desobedient que forci al govern català a mantenir la convocatòria i organitzar el referèndum", és prou adient. L'ANC és qui pot assumir un repte d'aquesta alçada, amb el handicap de que el mateix govern arribi a subsistir.
Aquí s'enceta una altra caixa de trons. Què pot passar amb el cos de funcionaris, amb la policia, l'exèrcit, els impostos, les inversions? Les temences a les conseqüències d'una ruptura democràtica amb l'estat aviven el conservadorisme dels partits. El vertigen al xoc de legalitats mareja i afebleix la convicció i la coherència envers la causa de la llibertat i la sobirania.



Escenaris derrotistes: No hi haurà consulta

No hi ha res a fer?

Terceres vies

El procés sobiranista es domesticarà i exhaurirà

Escenaris de llibertat, legitimitat i legalitat catalana: El nus gordià rau en la consulta

Legitimitat i legalitat catalana

Desacatament i desobediència

La Consulta amb legalitat espanyola o catalana

Eleccions, ruptura democràtica i procés constituent

La DUI

República Catalana

Francesc Matas Salla i Josep Ferrer Llop.

No hay comentarios:

Publicar un comentario