20/7/14

La V multitudinària de l'11 S

Escenaris de consulta i legalitat catalana · 2
L'11 de setembre serà cabdal pel destí de la consulta del 9 de novembre. Totes les càbales haurien de deixar de fer volar coloms per esdevenir anàlisi concret.
En primer lloc reconèixer el pes decisiu de la força, la iniciativa i la legitimitat sobiranista a la massivitat i cohesió de la mobilització (10 Jl 2010, 11 S 2012, 11 S 2013).
En canvi atorgar l'altra pol contraposat a l'estat i govern del Regne d'Espanya, al bi-partidisme entre el PP i el PSOE, amb el poder econòmic i financer.
Entre la consulta i la independència, així com la negació d'una d'elles o d'ambdues, hi ha totes les posicions imaginables i els escenaris anomenats possibles o irrealitzables.
Un 11 de setembre que superés la massa humana de la Cadena Via cap a la independència de l'any anterior, val a dir una "V" multitudinària formada per l'ocupació pacífica de la Gran Via i una Diagonal de Barcelona plenes amb el vèrtex a la Plaça de les Glòries, serien una senyal irrefutable de que la sobirania catalana i  la consulta van endavant Sí o Sí.
La "V" està convocada per exigir la consulta amb el lema "Ara és l'hora", "per Votar i per Guanyar". com a mitjà democràtic per poder votar i decidir el que la ciutadania consideri. L'ANC ha assumit que tot camí cap a la independència passa ara per aplegar una majoria del poble per exigir i garantir la realització de la consulta.
Enguany totes les forces d'esquerres criden a la participació a la "V" multitudinària de l'11 S, tret del PSC que segueix l'estela del PSOE, malgrat trencaments, disgregació i divisió.
Tota mobilització i proposta necessita una referència política per concretar-se. Un anhel secular i una mobilització poden estavellar-se i fracassar sinó aconsegueixen la seva forma d'organitzar-se i expressar-se per aconseguir acomplir els objectius. Tot i així la lluita es por perdre, de fet se'n perden més que se'n guanyen. Tanmateix observem per la història dels pobles i de la classe treballadora que també es guanyen necessitats petites i grans, esdevenen ruptures, rebel·lions, revoltes i àdhuc revolucions polítiques i socials.
El poble i la ciutadania de Catalunya ha optat des de fa tres anys per guanyar la seva sobirania, estat i independència.
Les dirigències polítiques incrèdules o dubtoses o pusil·lànimes, partidistes i estatals o autonòmiques, són a voltes un factor de desmotivació i negatiu, però no determinen el resultat.
La consulta depèn més de l'11 de setembre que de les voluntats polítiques dels actuals partits, governs i Parlaments.


La V de l'11 S

Escenaris derrotistes: No hi haurà consulta

No hi ha res a fer?

Terceres vies

El procés sobiranista es domesticarà i exhaurirà

Escenaris de llibertat, legitimitat i legalitat catalana: El nus gordià rau en la consulta

Legitimitat i legalitat catalana

Desacatament i desobediència

La Consulta amb legalitat espanyola o catalana

Eleccions, ruptura democràtica i procés constituent

La DUI

República Catalana

Francesc Matas Salla i Josep Ferrer Llop.

No hay comentarios:

Publicar un comentario