3/1/14

Trobada d'EUiA amb Sortu


JJ Nuet, F Matas, P Barrena i T Moreno.
El coordinador general d'EUiA, Joan Josep Nuet, explica als portaveus abertzales l’estratègia per la República catalana amb un projecte constituent, així com la posició favorable a la consulta pel dret a decidir i a la pregunta.
A finals de desembre el coordinador general d’EUiA, Joan Josep Nuet, i el responsable d’Acció Política de la formació, Francesc Matas, van mantenir una trobada amb els dirigents de Sortu Pernando Barrena i Txelui Moreno, aprofitant la seva estada a Barcelona. En un sopar informal, els portaveus abertzales van expressar als dirigents d’EUiA la seva satisfacció per la concreció de la pregunta i la data de la consulta pel dret a decidir del poble de Catalunya. Barrena i Moreno van explicar que des d’Euskadi, Sortu i EH Bildu segueixen amb molt d’interès el procés català, que en aquests moments consideren capdavanter dins la crisi de l’estat. Segons va assenyalar Barrena, tant Sortu com EH Bildu i Amaiur faran tot l’esforç per emular la Via catalana amb una Via basca.
D’altra banda, Moreno va referir-se a la situació dels presos bascos a partir de la sentència del Tribunal d’Estraburg que ha obligat a l’Estat espanyol a derogar la Doctrina Parot per no democràtica, així com a la manifestació per a la fi de la dispersió dels presos convocada pel col·lectiu ‘Tantaz tanta’ (gota a gota) pel pròxim 11 de gener a Bilbao.
Per part d’EUiA, el coordinador general va exposar-los les conclusions de la conferència política celebrada l’octubre passat sota el títol ‘Un Projecte Constituent per a Catalunya’ -on es va aprovar l’estratègia de la formació per la República catalana amb un projecte constituent-, així com l’acord del darrer Consell Nacional, favorable a la consulta i a la pregunta.
Finalment, els representants d’EUiA i Sortu van analitzar la importància de que Izquierda Unida i el grup parlamentari de l’Esquerra Plural siguin l’única força política estatal que dóna suport a la realització de la consulta a Catalunya, així com a que sigui la ciutadania catalana qui decideixi sobre el seu futur. Nuet va aclarir que per aquesta orientació cal combatre contínuament la política econòmica i social destructiva de CiU. Nota premsa EUiA.

No hay comentarios:

Publicar un comentario