8/7/12

Reflexionem #AmbSyriza

El fenomen Syriza ha fet èxit en terres catalanes com arreu. Amb el valor afegit que a la 6a Assemblea d'EUiA es va impulsar de manera àmplia la idea de fer camí per una syriza catalana.
Una gira de Syriza amb Stavros Karagkounis ens permet compartir l'experiència. Un estol de Fundacions ens posen a l'abast aquesta oportunitat. Reprodueixo la nota que han emès.
Reflexionem #AmbSyriza Les entitats Fundació Pere Ardiaca, Fundació Socialisme sense fronteres, Fundació Andreu Nin, Fundació Nous Horitzons, Revista Sin Permiso, Associació Fil Roig i la Fundació l’Alternativa, hem promogut l’acte #AmbSyriza, que pretén reflexionar col·lectivament sobre aquest fenomen.
Comptarem amb el membre de Syriza, Stavros Karagkounis, que ens farà una aproximació a aquesta qüestió. Presentarà l’acte Klaudia Álvarez, twittera i activista social.
Us presentem a continuació els eixos que hem tingut en consideració en la preparació d’aquesta reflexió col·lectiva:
1. L’anomenada política d’austeritat, impulsada pels estats europeus, la Comissió europea i el BCE, com a recepta per sortir de la la crisi, prioritzant el control del dèficit i la despesa pública al benestar de les persones, està abocant els pobles d’Europa a crisis humanitàries on es destrueixen drets conquerits en dècades en tan sols uns pocs mesos, i on la democràcia és substituïda per deudocràcia, la dictadura dels creditors.
2. Dos anys d’intenses lluites populars i ciutadanes a Grècia, s’expressen en un canvi polític profund: la voluntat d’un canvi de rumb que es vehicula a través d’un vot massiu a Syriza amb un programa antioligàrquic molt avançat i fresc, que vol una solució democràtica en favor del 99% del poble grec.
3. El fenomen de Syriza, que és profundament europeista, suposa l’obertura d’un procés polític a Europa. S’obre una oportunitat per pensar i construir una altra Europa, l’Europa democràtica, l’Europa dels drets i no dels capitals, l’Europa dels pobles, l’Europa del 99%. Caldrà per fer-ho possible, construir amples aliances.
4. A Catalunya, volem i podem aprendre de la lluita del poble grec i de l’articulació política entorn de Syriza, una experiència unitària suportada en la mobilització, que ha aconseguit donar un raig d’esperança, un horitzó polític pels pobles d’Europa.
Us animem a que participeu en el debat a través de twitter, plantejant les vostres preguntes i reflexions afegint l’etiqueta #AmbSyriza
Quan? 9 de juliol a les 19h. On? Ateneu Roig. C/ Ciudad Real, 25, Barcelona. Com arribar? L-4 Joanic i L-3 Fontana

No hay comentarios:

Publicar un comentario