6/7/12

En el fondo del debate en EUiA

El aspecto de fondo de la discusión es que el cambio y progreso de EUiA a movimiento radica en el talón de Aquiles de la renovación y ampliación. Renovación en la orientación política, en los métodos de funcionamiento, en las personas con responsabilidades ejecutivas y públicas. S trata de una necesaria renovación horizontal que haga creíble y atractiva la nueva etapa de EUiA, con la apertura del proceso constructor del nuevo espacio a la juventud quincemayista, sindicalista y desconfiada de los partidos electoralistas demasiado adaptados a la institucionalización.
Esa renovación debe combinarse con la coherencia política para poder defender las mismas propuestas en la calle y en las entidades que en las instituciones representativas y gobiernos. La lucha contra el neoliberalismos recortador y el capitalismo depredador debe ser en todas partes, desde la movilización social, a la oposición política hasta los gobiernos cuando se tiene más fuerza. Superar la convicción tan arraigada de "que todos son iguales", es una tarea ardua y paciente.

3 comentarios:

  1. No ho se Francesc...vaig estar a la comissiò ( no recordo el nom ) i uns joves varen proposar buscar referencies del 15 M que poden ser d´utilitat a EUIA...els joves es varen quedar sols, varen tenir el meu vot i poc més i la que convoca de vegades amb la marca 15 M com "iaioflautes" , em consta que des de el 15 M veuen sospitosos alguns personatges dels iaioflautes malgrat que veuen bé el moviment.Així que des de EUIA el 15 M encaixa malament. Lluís

    ResponderEliminar
  2. Disculpa el comentari coreecte és : No ho se Francesc...vaig estar a la comissiò ( no recordo el nom ) i uns joves varen proposar buscar referencies del 15 M que poden ser d´utilitat a EUIA...els joves es varen quedar sols, varen tenir el meu vot i poc més i la que convoca de vegades amb la marca 15 M com "iaioflautes" va votar en contra amb el dencensis dels joves per els comentaris que vaig escoltar, em consta que des de el 15 M veuen sospitosos alguns personatges dels iaioflautes malgrat que veuen bé el moviment.Així que des de EUIA el 15 M encaixa malament.Lluís

    ResponderEliminar
  3. Lluís, El fons dels acords en el que esmentes varen estar en que EUiA forma part dels moviments i es permeabilitza amb ells, sense instrumentalitzar-los ni formar tinglados. Per a la 6a Assemblea el 15 M ha estat un referent, i els seus valors principals son explícits en el document. Les desconfiances són lògiques, sobretot pel pes contra els partits, però qui tingui cua de palla està ben apanyat. Els partits han de girar vers la ciutadania i la població treballadora en comptes d'abraçar-se tant amb el poder. No veig entrar en individualitats, però la realitat és que els/les "Iaioflautes" han oxigenat l'enquilosament de molta esquerra. "Iaioflautes" son avui en dia un referent clar de tall quincemaigista i mobilitzador, això és el que importa. Records.

    ResponderEliminar