13/2/24

Tractorades

Rebel·lia de la pagesia a la picota per una macro agroindústria que especula pel benefici privat del gran capital. És part d’una onada europea, nou epicentre de crisi, mentre el menjar s’encareix cada dia. “Jo no puc fer de catalana, perquè no semblo catalana, tot i que sóc catalana”, l’artista Yolanda Sey, negre, ha concentrat una anàlisi i tot un programa de la diversitat de Catalunya, enfront del rerefons racista alimentat per la desigualtat de la racialització. El violador Dani Alves pretén en el judici ser víctima de l’agressió a una noia de 23 anys, la complicitat i la cultura de la violació ja no poden ser impunes del tot. El “Ja n’hi ha prou” de les futbolistes d’ençà l’agressió sexual del petó no consentit a Jenni Hermoso i la Llei sobre el consentiment contribueixen al lliure respecte a les dones. La llei d’Amnistia provoca la confrontació del govern amb la Judicatura. Convé que aquesta Amnistia sigui útil per les llibertats, com una escletxa on es pugui avançar vers la lliure autodeterminació de la plurinacionalitat estatal. Un camí de drets i serveis públics, democràtics i socials, que fomenti l’avenç vers la resolució republicana.

La ultradreta europea procura hegemonitzar la desesperació dels petits propietaris i els postulats més reaccionaris. La tractorada cerca Barcelona i la Unió de pagesos reclama uns suports equitatius, supressió de normes i tràmits que ofeguen el camp. La classe treballadora de les ciutats i arreu ha de donar la ma a la pagesia i els treballadors del camp. L’economia verda, cuidar la natura, ha d’apuntar a anul·lar i capgirar els privilegis, el poder i els beneficis de les grans finques, les produccions intensives oneroses, les cadenes alimentàries i de la gran distribució.

La mobilització promoguda pel Sindicat de les Infermeres de Catalunya ha resultat exitosa a Madrid. El ministeri de Sanitat s’ha compromès a les requalificacions professionals i ha rebut les peticions de les infermeres. A l’assemblea interterritorial realitzada neix una nova confederació de sindicats d’infermeres i infermers de tot l’Estat espanyol per reivindicar de manera conjunta. Tot i ser minoritàries beuen de la lluita i de fer-se ressò de les necessitats de condicions laborals sanes, agreujades per les milers de professionals que manquen.

Estimem Palestina, Defensem la vida, Aturem el món”. La jornada de mobilització d’ahir 7-F s’ha estès per arreu. Aturar la guerra d’extermini, frenar el genocidi per part d’Israel, guanya els cors de nova gent.  La propera fita és la manifestació pel 25 de febrer.

El 24 de febrer manifestació d’aniversari de la invasió de Rússia a Ucraïna. El Fora les tropes russes d’Ucraïna ha de ressonar junt a l’Alto el foc i la fi de la destrucció i sang de la població. Cal una Europa unida, lliure i en pau, democràtica amb el dret d’autodeterminació, des dels Urals a l’Atlàntic.

Del 20 al 24 de febrer una delegació internacional de sindicats i sindicalistes anirà a Kíiv en solidaritat amb Ucraïna, davant de la invasió russa i amb els sindicats ucraïnesos que lluiten contra les mesures neoliberals del seu govern. Serà l'inici del tercer any de guerra. Un company de L'Aurora, coordinador del treball sindical de la Xarxa Europea de Solidaritat amb Ucraïna, formarà part d’aquesta delegació. Junt a conèixer la situació de primera mà, es farà una Conferència internacional, acordada per FPU i KVPU, les dues confederacions de Ucraïna, membres de la CES i CIS. La delegació serà europea, amb participació presencial de UGT Catalunya i USS de Suïssa. La CES i altres sindicats ho faran virtualment. L’Aurora dona suport a la delegació sindicalista. Necessitem aconseguir 800 € per contribuir al pressupost. Et demanem el teu suport econòmic per ajudar a sufragar les despeses del viatge. És important si aportes 1 €, 10 €, 50 € o el que sigui al teu abast. Fes-ho per Bizum al tlf 677 44 94 39, posa “Suport delegació Ucraïna”.

Centenari Lenin. Tigre de Paper ha traduït i editat en català articles del revolucionari, en el recull: “Tot el poder per als soviets!”. Un pas important per incentivar a estudiar directa el teòric marxista, constructor del partit comunista i estratega de la revolució soviètica proletària. Convé conèixer com Lenin es va dedicar a estudiar el desenvolupament del capitalisme i de les forces motrius de la revolució proletària. En el Tomo 2 d’Editorial Progreso, Moscou, hi trobem també “Les tasques dels socialdemòcrates russos” (1897) on estableix: “els socialdemòcrates es distingeixen en la seva labor pràctica la tasca de dirigir la lluita de classe del proletariat i organitzar-la en els seus dos aspectes: socialista (lluita contra la classe capitalista, orientada a demolir el règim dividit en classes i a organitzar la societat socialista) y democràtica (lluita contra l’absolutisme, tendent a conquerir a Rússia la llibertat política i democratitzar el règim polític i social del país)... han insistit sempre en el nexe indissoluble de les tasques democràtiques i socialistes”. A l’obra “A quina herència renunciem?” (1898), Lenin dissecciona el contingut de les grans corrents polítiques referent a la seva actitud vers el camp i el desenvolupament del capitalisme a Rússia, el que contenen de progressista i de reaccionari. Del populisme critica: “Considerar que el capitalisme rus és una “desviació del camí”, una decadència, etc., porta a desnaturalitzar tota l’evolució econòmica de Rússia”... “Al combatre el capitalisme des del seu punt de vista romàntic i petitburgès, el populista llança per la borda tot realisme històric, comparant sempre la realitat del capitalisme amb la ficció del règim precapitalista”... “El populista s’obstina en creure en un desenvolupament sense capitalisme, en un desenvolupament inexistent i fruit de la seva fantasia romàntica... per això està disposat a detenir el desenvolupament actual”. 8 de febrer de 2024

De la Carta de L’Aurora.

https://www.marxists.org/espanol/lenin/obras/oc/progreso/tomo02.pdf

No hay comentarios:

Publicar un comentario