15/2/24

Menteix

Albares menteix. El ministre enganya des del Parlament. El govern n’és responsable de permetre el comerç d’armes amb l’Israel sionista genocida. El lobby militarista, molt poderós, és un negoci milmilionari on la vida dels palestins, ucraïnesos, i de qui sigui, és l’objectiu a abatre. No n’hi ha un pam de net. L’època imperialista globalitzada llisca en un pou de crisis destructives del treball, pobles, dones i natura. L’ordre i la comunitat internacional estan fets per servir els poderosos del món. El gran capital financer s’atansa cap a la ultradreta com un clau ardent. L’antídot rau en la lluita per la llibertat, el respecte, les cures, una societat sense discriminacions d’estructuració horitzontal, comunal i socialista.

#StopArmesAmbIsrael és el clam que vertebra les noves mobilitzacions arreu de l’Estat pel 25 de febrer. Rafah confirma el pla de l’extermini a mans dels sionisme israelià militaritzat. EUA, Europa i Espanya són els principals proveïdors militars i econòmics. Les Fakes oficials governamentals són un exercici de prepotència neocaciquil de l’Estat monàrquic. Ha estat Gerardo Pisarello qui ha posat el crit al cel, després de la investigació publicada pel Diaro.es: “Que s’hagi parlat d’embarg de facto mentre es venien bombes i míssils a Israel, és gravíssim, twiteja el diputat de Sumar i secretari quart de la mesa del Congreso estatal. I segueix “perquè pot suposar complicitat amb genocidi i perquè és faltar a la veritat en el Congreso. Ja no hi ha cap excusa per un embarg immediat”. El bloc d’investidura te feina a fer.

La Comunitat ucraïnesa prepara la mobilització pel segon aniversari de la

invasió de les tropes de l’imperialisme rus a Ucraïna el 24 de febrer de 2022. El 24-F a les 12 del migdia al Ps de Gràcia de Barcelona. Alto el foc, Fora les tropes de Rússia d’Ucraïna. I afegim un No al militarisme dels EUA-OTAN, UK i UE. Per una Europa lliure i unida, desmilitaritzada en pau, democràtica d’uns pobles fraterns amb el dret d’autodeterminació, des dels Urals a l’Atlàntic.

Malgrat siguin imperialismes diferents, els invasors a Palestina i a Ucraïna, els uneix la seva natura d’espoli de les grans multinacionals als pobles i classes treballadores, és la impunitat militarista per agredir i malmetre d’uns estats poderosos sobre els pobles més febles, és la crisis d’una estructuració internacional nefanda.

Una delegació internacional de sindicats i sindicalistes anirà a Kíiv en solidaritat amb Ucraïna, del 20 al 24 de febrer; participaran a la Conferència internacional sindical, “Sindicats ucraïnesos: Dos anys de la guerra – Desafiaments, prioritats i més suport”.  L'Aurora participarà a través d’un company, coordinador del treball sindical de la Xarxa Europea de Solidaritat amb Ucraïna. Dels 800 € de pressupost ja hem aconseguit 390 € d’aportacions, ens falten 410 €. Et demanem el teu suport econòmic per aquestes despeses del viatge. És important si aportes 1 €, 10 €, 50 € o el que sigui al teu abast. Fes-ho per Bizum al tlf 677 44 94 39, posa “Suport delegació Ucraïna”.

Les tractorades segueixen assenyalant els poders públics europeus, estatals i de la Generalitat, a la gran distribució i cadenes alimentàries. Sense el camp no es menja. La lluita ha comportat que la Plataforma pagesa de Catalunya, com altres a Aragó i a Lleó, s’hagi desvinculat de la Plataforma 6 F i el seu lideratge ultradretà, una diferenciació positiva. La pagesia reclama poder treballar en condicions, productes i comerç de qualitat, en aquest sentit de proximitat, amb cura de la terra i els animals, cosa que no és l’objectiu dels terratinents ni macrogranges.

“Joaquim Maurín (1896-1973) L’actualitat del seu llegat revolucionari”. Acte a l’Ateneu Barcelonès, demà divendres 16, a 18,30 h, sala Verdaguer, entrada lliure. Maurín, l’artífex de la Federació Comunista Catalano-Balear, adscrita a la 3a Internacional, després del POUM junt amb Andreu Nin, és qui disseccionà els trets i tasques fonamentals de la revolució espanyola: resoldre el problema de la terra, la separació de l’església i l’estat, el dret d’autodeterminació, la república enfront de la monarquia, fent del republicanisme d’esquerres i obrer un fil de tota la seva vida política. Fou el líder de l’Aliança Obrera a Catalunya, des de la que va defensar la proclamació de la República Catalana.

Centenari Lenin. Una obra que surt poc als reculls del revolucionari rus, és “El desenvolupament del capitalisme a Rússia” (1899). És molt útil per copsar el mètode dialèctic d’analitzar la natura de les

forces conservadores i emergents de les diferents classes, la concepció de que “el mercat és una categoria de l’economia mercantil que en el seu desenvolupament es transforma en economia capitalista i que només amb aquesta última adquireix el ple domini i difusió general”. Al prefaci, Lenin condensa com alternatives d’aleshores: “O bé la vella hisenda terratinent... es conserva... i tot el règim agrari de l’Estat, al transformar-se en capitalista, conserva encara per molt temps els trets de la servitud. O bé la revolució trenca la vella hisenda terratinent, destruint tots els vestigis de la servitud i, en primer termini, la gran propietat”. Tomo 3 d’Editorial Progreso, Moscou. 15 de febrer de 2024

De la Carta de L’Aurora.

https://www.marxists.org/espanol/lenin/obras/oc/progreso/tomo03.pdf

No hay comentarios:

Publicar un comentario