22/2/24

2 manifestacions

Dues manifestacions el cap de setmana de solidaritat, defensa i lluita pels pobles oprimits agredits. Un sol ordre internacional imperialista globalitzat en crisis. Un món sota la bota militarista del poder econòmic de la propietat privada. Dos pobles, Ucraïna i Palestina, que es defensen i lluiten per existir amb tots els mitjans al seu abast de l’agressió, invasió i sotmetiment, de l’imperialisme rus i dels sionisme israelià, avançada de l’imperialisme nord-americà. No s’albira aturador a la destrucció fora de la revolució treballadora, aliada del moviment feminista, de la sobirania dels pobles oprimits, de les cures a la natura. Cal una transformació cabdal que capgiri tot el sistema econòmic, de treball, producció i social, vers un món comunal, saludable i lliure.

El veto d’EUA és suficient per neutralitzar l’ONU i la Comunitat internacional. La democràcia imperialista mundial està al servei d’un equilibri que afavoreixi el poder econòmic i militarista dominant, per sobre de les llibertats, la justícia, els drets democràtics internacionals i de la pau entre els pobles. El veto, legal, nord-americà avala i sosté la impunitat de les agressions militaritzades, les guerres d’ocupació i les morts del poble treballador.

La naturalesa del poder econòmic, omnipotent, de les grans multinacionals i capital financer, dels seus Estats, és el que provoca, inevitablement, les guerres d’invasió, espoli, destrucció i exterminació, així com la lluita -la pacífica i l’armada- per resistir-s’hi, evitar-ho i frustra-ho.

El capital acreix la seva depredació, explotació, espoli i parasitisme. La propietat privada, la dels mitjans de producció i distribució, és el talismà, la llàntia meravellosa d’Aladí contemporània que ho perverteix tot.

Vivim el fracàs d’un ordre mundial que acumula crisis, succiona com una sangonera els avenços científics, tecnològics, de productivitat i de consciència humana. La vida lliure, la justícia, la pau, són miratges en eixe món. El talent i la creativitat social i personal, a mans dels oligarques multinacionals i dels Estats, malmeten el treball, les dones, els pobles i la pròpia natura que ens sustenta.

Les crisis econòmiques i les guerres son part intrínseca del sistema econòmic vigent. Una economia sana, una societat lliure d’opressió i un món en pau, necessiten un sistema social i de poder completament diferent, val a dir civilitzat i amatent a la naturalesa, els seus recursos i criatures.

Dissabte 24, segon aniversari de la invasió de Rússia a Ucraïna. Donem suport a la mobilització “Barcelona amb Ucraïna”: dissabte 24, a 17 h al Ps de Gràcia/Diagonal. Alto el foc, Fora les tropes de Rússia d’Ucraïna. I afegim No al militarisme dels EUA-OTAN, UK i UE. Per una Europa lliure i unida, desmilitaritzada en pau, democràtica d’uns pobles fraterns amb el dret d’autodeterminació, des dels Urals a l’Atlàntic. Agraïm les aportacions rebudes de 840 € de suport a la delegació internacional sindicalista que avui assistirà a Kíiv a la Conferència internacional “Sindicats ucraïnesos: Dos anys de la guerra – Desafiaments, prioritats i més suport”.  Tanmateix qui encara pugui contribuir feu-ho per Bizum al tlf 677 44 94 39 (“Suport Ucraïna”).

2a ona de manifestacions #StopArmesAmbIsrael arreu de l’Estat: diumenge 25 de febrer, 12 h, Jardinets de Gràcia, Barcelona.

Centenari Lenin. A l’article “Tasques urgents del nostre moviment” (1900) li dona voltes a que l’organització revolucionària “és la unió del moviment obrer amb el socialisme”, per sostenir les seves “tasques polítiques”. En polèmica amb els economicistes: “al sostenir exclusivament la lluita econòmica, la classe obrera perd la seva independència política, es converteix en un apèndix d’altres partits i traeix el gran precepte: “l’emancipació de la classe obrera ha de ser obra de la pròpia classe obrera””. (Tom 4, Ed. Progreso, Moscou). 22 de febrer de 2024

De la Carta de L’Aurora.

 

https://www.marxists.org/espanol/lenin/obras/oc/progreso/tomo04.pdf

No hay comentarios:

Publicar un comentario