9/7/22

Conjunció social

Com si fora una conjunció astral es produeixen una acumulació de micromobilitzacions que superen el degoteig. Ahir, columnes de delegacions sindicals ocuparen els carrers per Salaris dignes, Conveni just!, davant que 4 de cada 10 persones assalariades a Catalunya (1.200.000) tinguin el conveni en negociació. L’IPC interanual s’enfila al 10,2%, si més no les actualitzacions han de permetre que els treballadors i treballadores mantinguin el poder adquisitiu. L’estratègia de la cimera de l’OTAN, supeditada al lideratge i visió nord-americana, consolida el gir armamentista que perjudica les necessitats socials. La guerra de Rússia contra Ucraïna s’empra d’excusa per part dels estats imperialistes occidentals per la seva depredació i per aplicar polítiques antisocials, quan és un producte de la incapacitat dels senyors del capital per resoldre les crisis que la seva explotació, espoli i militarisme, generen.

Hi ha resistència, lluita i espurnes de futur revolucionari que sorgeixen des de moviments potents com el feminista, altres resilients i persistents com la marea pensionista, esclats com en el metall basc des de la Mercedes Benz, els de la memòria històrica, l’abnegat habitatge, salut i educació, la ILP per la regularització de 500.000 persones immigrades, l’alerta climàtica, fins els de la llengua catalana, amb el rerefons d’un moviment viu i pregon del sobiranisme i independentisme català republicà.

Les classes treballadores i la població empobrida, o una joventut que no percep un futur de treball i de poder gaudir de la natura i la vida, sofreixen en les seves carns la dura realitat social que davalla amb la conjunció de de crisis. La gent sent, sap a la seva manera, la descomposició del règim de la monarquia. L’imaginari popular assimila la natura de la corrupció d’un estat caciquil fins a la medul·la, on drets, serveis públics universals, condicions de treball i vida, llibertats i felicitat, són negats per la rapinya d’un 1 % de la població més rica i el seu estol de lacais i capatassos, a les empreses, exèrcit, església, judicatura, gran funcionariat estatal i les institucions del poder en el seu conjunt.

La regeneració democràtica republicana difícilment podrà sorgir de la cúspide i lideratges polítics que s’adapten en els fets a les imposicions dels poders econòmics i estatals. El futur rau en les necessitats i lluita sorda, profunda, quotidiana, de supervivència de la massa treballadora. La condició és preparar-ho, establir una estratègia que fongui necessitats, lluita, llibertats i subverteixi el poder caciquil amb un gran acord o pacte republicà.

El Dombass està sota la bota militar russa. I el futur d’una Ucraïna lliure, fins i tot d’una Europa sobirana, no està en els designis de l’OTAN/USA. La defensa de la resistència ucraïnesa és vital per una perspectiva  d’una Europa unida, lliure i social des de l’Atlàntic fins els Urals. Contribueixi amb un suport econòmic al c/c: ES71 2100 681 0402 0014 4729. 7 de juliol de 2022

De la Carta de La Aurora.

No hay comentarios:

Publicar un comentario