22/4/22

L’espionatge liquida els drets

La llegenda del cavaller Sant Jordi que mata el Drac per aconseguir la Princesa, es queda curta i desfasada, pels valors guerrers i de violència, el sotmetiment i botí de la noia, així com la manca de respecte per la natura i els animals. Res de cures i amor igualitari en aquest imaginari mil·lenari. Els esforços per adaptar la llegenda provinent de les Creuades, xoca per l’extrema depredació que el gran capital i els estats practiquen entrat el s XXI. Rússia ha decidit sotmetre Ucraïna manu militari. Més de mig centenar de guerres en el món, són provocades pel militarisme, sobretot d’EEUU. La Unió Europea es militaritza, mentre l’OTAN protegeix els conglomerats comercials occidentals. La seguretat, vista des de l’òptica militarista, exigeix repressió, guerra, limitació de drets i llibertats. L’escàndol de l’espionatge massiu a l’independentisme català i també al basc, representa una altra vessant dels poderosos recursos en mans dels estats.

L’estat de dret trontolla quan desvetlla la seva funció primordial: sotmetre a la població, aconseguir el botí, fer-ho a qualsevol preu en benefici de les classes posseïdores dominants.

L’aparell judicial que segueix tenallant l’independentisme, el CNI dels serveis secrets, el govern d’un règim que nega tota llum per la llibertat dels pobles i per la república. L’única expectativa de fer-hi net, de defensa dels drets i llibertats, és posant fil a l’agulla per part de la societat civil, i de les forces polítiques que no depenen dels senyors dels bancs i les multinacionals. Cal fomentar i construir alternativa republicana.

El president de la Generalitat ha considerat que les relacions entre els governs català i espanyol estan molt danyades, mentre exigia transparència i assumpció de responsabilitats. Per aconseguir-ho convé mobilització ciutadana. Per una banda seguir la via tècnica per identificar els responsables materials, acompanyat de les responsabilitats polítiques. Cal aixecar el secret d’estat entorn els dossiers de les persones investigades, això és una decisió governamental a l’abast de la mà.

El diumenge 24 manifestació Per la Pau, Aturem la guerra a Ucraïna. La solidaritat ha de ser pràctica i efectiva. Solidaritat amb la resistència ucraïnesa amb tots els recursos possibles; Solidaritat amb el pacifisme ucraïnès i rus. Per una Europa lliure i unida, on els Pobles practiquin el seu dret a l’autodeterminació, des dels Urals a l’Atlàntic. Saludem i animem els projectes de comboi sindical europeu, així com tot el que permeti una relació ciutadana directa amb la població ucraïnesa.

Ahir es va constituir l’Acord Social per l’Amnistia i l’Autodeterminació, és important que esdevingui un centre de mobilització unitari que contribueixi al futur de drets, lliure i republicà. 21 d’abril de 2022

De la Carta de L’Aurora.

No hay comentarios:

Publicar un comentario