2/3/22

Ucraïna lliure. Fora les tropes russes de Kiev i Ucraïna

Dret d’autodeterminació al Donbass

No a l’amenaça i extensió de l’OTAN

No a la guerra


Una Ucraïna lliure i els seus pobles sobirans no és l’objectiu de la guerra militarista i comercial de l’imperialisme de la gran Rússia, ni el de l’amenaça i provocació constant d’EEUU i UE, a través de l’extensió de l’OTAN.

Ucraïna és rica en terres, cereals i minerals, és bàsica per la xarxa d’oleoductes i gasoductes. El seu control i explotació és el que fonamenta la intervenció militar de Putin. Tanmateix Ucraïna no es comparable amb Afganistan ni Txetxènia. La guerra iniciada per Rússia, seguint l’estela de la tradició imperial tsarista, estendrà misèria entre les poblacions treballadores. La guerra en el si d’Europa, d’abast impredictible per la globalització, agreuja la crisi econòmica i les conseqüències nefastes de la pandèmia de la Covid.

La desmilitarització i desnazificatció d’Ucraïna que clama Putin és demagògia propagandística, a l’empara d’una part de població d’origen rus a Ucraïna, per prosseguir amb el sotmetiment ucraïnès, iniciat després de l’annexió de Crimea, i ara amb el Donbass (Repúbliques del Donetsk i Lugansks).

La proclama de Putin “Ucraïna no és una nació diferenciada de Rússia” entronca amb la historia autocràtica de la gran Rússia imperial dels Tsars. L’atac del sàtrapa rus contra la doctrina de Lenin sobre el dret d’autodeterminació, a la fraternitat i la convivència entre els pobles, va destinat a esborrar de la memòria col·lectiva el llegat revolucionari soviètic irreductible en la defensa dels drets dels pobles, de la integritat d’Ucraïna, de la unió lliure sobre la base treballadora i del dret a l’autodeterminació.

L’elit política, militar i econòmica russa pretén un govern ucraïnès pro-rus, titella de Putin, sotmès als interessos de la classe dominant i de la burocràcia estatal russa.

La incapacitat d’Europa per unir-se, sobirana i democràticament, d’oest a est, facilita les imposicions i lideratge d’EEUU. La complicitat i supeditació europea a l’estratègia comercial i militarista nord-americana amb l’OTAN, aboca a crisi y guerra. Els drets dels pobles, la diplomàcia i les condicions de les vides treballadores són colpides a cada moviment de les borses i de les polítiques neoliberals privatitzadores dels Estats. Alertem que el govern espanyol no ha de formar part de l’escalada militar que en cap cas afavoreix els drets dels pobles, ni de les classes treballadores.

La fam, terror i morts són en primera instància per a la població treballadora ucraïnesa, també la russa, asiàtica i europea, tanmateix les conseqüències de la crisi ucraïnesa i els seus efectes seran d’abast internacional.

Animem a la més amplia i unitària mobilització de solidaritat: pel NO a la invasió d’Ucraïna per part de la federació de Rússia, NO a l'OTAN, per una Ucraïna lliure i sobirana, Dret d'autodeterminació pels seus pobles, per la pau i NO a la guerra.

Cridem i participem de les mobilitzacions per la pau. Promovem mobilització i plataformes unitàries per la retirada de la invasió russa, per una resolució política, per fer front al militarisme de l’OTAN, en la Cimera del 22 de juny a Madrid. Fraternitzem amb les nostres germanes i germans ucraïnesos, alhora que saludem el compromís de les valeroses mobilitzacions dins Rússia contra la guerra.

Les seves guerres, les nostres morts.

No a la invasió i sotmetiment d’Ucraïna!

Tothom a les mobilitzacions unitàries per la pau i una Ucraïna lliure!

Unitat amb la defensa ucraïnesa i de la població treballadora arreu del món!


27 de febrer de 2022

De la Carta de L’Aurora.

* Foto de Pierre Crom.

No hay comentarios:

Publicar un comentario