8/3/22

8 M: Les dones omplim els carrers

El Dia Internacional de la Dona Treballadora, 8 de març, ha esdevingut una mobilització cabdal feminista de denuncia de la misogínia, els greuges i les agressions a les dones, pels drets universals de totes les minories explotades i oprimides.

La dominació per part dels homes a la meitat de la població que són les dones, és el sistema de poder, valors i moral patriarcal i masclista que ha entroncat profundament amb el sistema econòmic i social capitalista. La confrontació permanent de gènere contra les dones, diària i arreu en tots els aspectes de la vida, és una divisió essencial que frena i dificulta una ferma unitat treballadora.

La causa de la llibertat, els drets reals, la igualtat i l’emancipació de les dones es converteix en pedra de toc per l’alliberament de tota explotació, opressió i desigualtat. La revolució social comunal serà amb les dones o no serà.

Revertir els milers d’anys de patriarcat (4.500 segons Gerda Lerner) no és una utopia sinó una condició possible en aquest segle XXI. Cal unir forces, enfrontar-se a tabús i dogmes ancestrals, denunciar tot greuge, agressió i assetjament, la impunitat, tant individual com institucional, judicial, col·lectiva, intel·lectual, moral, social, familiar, trencant amb la cadena de complicitats que justifica, exculpa i protegeix els agressor homes.

Es necessita un esforç titànic en les petites coses, fins i tot les més personals i properes, vers cada agressió concreta, així com en les actuacions més generals dels poders econòmics, polítics i ideològics.

La bretxa salarial, l’assetjament i les agressions, les violacions, les mofes i el menysteniment, no es poden explicar per casualitats o perversions individuals o estamentals; cada dominació i agressió, a una o a les dones en general, només es pot comprendre com elements d’un ordre de valors i jerarquia de poder que atorga als homes i el sistema patriarcal un dret de pernada il·limitat i una impunitat de naturalesa divina.

Des de la Women’s march, la Vaga feminista internacional i els MeToo, la immensa majoria de dones i una minoria creixent d’homes pren consciència en l’imaginari col·lectiu de que el diferencial de discriminació femení, com el de privilegi masculí, ha de superar-se per aconseguir una humanitat que gaudeixi de la vida, la natura i la felicitat.

L’Assemblea feminista unitària de Catalunya ha establert com a lema: “CONTRA LA PRECARIETAT, LES FRONTERES I LES VIOLÈNCIES”. La mobilització reclama: Volem papers i drets per totes sortim al carrer per derogar la llei d'estrangeria; Volem vides dignes i dignes de ser viscudes lluitem contra les precarietats; Volem caminar tranquil·les de nit i de dia; No podem renunciar a la llibertat, a trobar-nos i organitzar-nos; Lluitem plegades contra les polítiques que ens empobreixen i els abusos de poder institucional; Dret a una sexualitat lliure i plena, per unes maternitats escollides: llibertat sexual, educació sexo-afectiva, accés públic i segur a l'avortament.

Ho tenim a l’abast de la ma, malgrat sigui molt difícil doncs cal destronar i abatre els poders misògins dominants. Us esperem a totes a les mobilitzacions. 3 de març de 2022

De la Carta de L’Aurora.

 https://www.violenciadegenere.org/agenda/convocatoria-manifestacio-8m-2022

 https://caladona.org/agenda-caladona/manifestacio-8m-2022-barcelona/

No hay comentarios:

Publicar un comentario