14/10/19

Declaració de Sobiranistes davant de la Sentència del Suprem: Lluita unitària, Amnistia i Autodeterminació


Lluita unitària, Amnistia i Autodeterminació

La Sentència del Tribunal Suprem ha condemnat a les persones líders del moviment autodeterminacionista, republicà i independentista amb contundència: per Sedició i Malversació penes de Presó i Inhabilitació.

Junqueras: 13 anys presó i inhabilitació. Romeva, Turull i Bassa: 12 anys presó i inhabilitació. Forcadell: 11 anys i 6 mesos i inhabilitació. Forn i Rull: 10 anys i 6 mesos i inhabilitació. Cuixart i Sánchez: 9 anys de presó i inhabilitació. Vila, Borràs i Mundó: multa.

Es una mesura irreparable de repressió i càstig a les persones i al moviment popular de sobirania democràtica a Catalunya.

Sobiranistes rebutgem aquesta sentència destinada a encadenar la sobirania, les llibertats i la voluntat de decidir i votar d’un poble. Ens solidaritzem amb les persones condemnades, amb les exiliades, amb les set empresonades recentment dels CDR i amb totes les imputades.

El Tribunal Suprem ha hagut de fer-se enrere en l’acusació de rebel·lió, però sosté la ficció tumultuària i de violència, malgrat que hagi estat la Policia nacional i la Guàrdia Civil els causants per la repressió a la mobilització pacífica.

Sobiranistes alertem de la involució democràtica que representa aquesta condemna. Hi ha un retrocés continu en els drets i llibertats democràtiques arreu de l’Estat, és una regressió política que nega i reprimeix les llibertats de pensament, expressió, premsa i manifestació. Una deriva dretana per sostenir el règim i la monarquia enfront de la ciutadania i els pobles. Així es mostra la incapacitat del règim, la monarquia i el govern pel diàleg i per resoldre els problemes polítics amb solucions polítiques. 

La condemna de l’Estat obre una nova etapa de lluita per l’Amnistia, l’Autodeterminació amb l’exercici del dret a decidir i a fer el referèndum, i per les llibertats i valors de futur constituent republicà.

Sobiranistes animem i cridem a les mobilitzacions, a omplir els carrers d’il·lusió de futur lliure, a tots els pobles i ciutats, a buidar les aules, i a fer imponents les Marxes de la llibertat.

Direcció de Sobiranistes

14 d’octubre de 2019

No hay comentarios:

Publicar un comentario