24/4/19

Decàleg: Feminismes


Decàleg de bases programàtiques de Sobiranistes · Eleccions generals del 28 d’abril del 2019                      
8. Feminismes

Aspirem a una societat de persones lliures i iguals, amb independència del seu gènere i la seva orientació sexual. I com que el capitalisme i el patriarcat van de la mà volen que les dones (que representen la meitat de la població) siguin dòcils, submises i callades. Per aconseguir aquesta societat igualitària hem d'acabar amb el règim que ens vol sotmeses.
Per això defensarem una societat que posi els esforços, l'èmfasi i el valor en els treballs de cura. Que permeti la conciliació de la vida familiar i laboral. Que implementi la reordenació dels horaris laborals i ciutadans i la reducció de la jornada laboral. Que revaloritzi a través de les pensions la dedicació de les dones que al llarg de la seva vida s'han dedicat als treballs de cura.

Cal afavorir una nova mirada sobre les maneres de viure i relacionar-se. Per això caldrà dedicar els pressupostos i recursos necessaris i suficients per:

·         Implementació mesures efectives contra la violència de gènere, incloses les agressions sexuals.  
        
·         Formació de gènere a professionals dels diversos àmbits, el judicials personal que treballa en els àmbits de saluts, educatius (tan escolars com del món del lleure), socials, sindicals, per atendre amb eficàcia a les dones i acabar amb la violència institucional.

·         Formació en gènere a entitats, empreses i associacions.     
     
·         Implementació de mesures reals i efectives contra les discriminacions salarials i els sostres de vidre.   

·         Polítiques públiques i recursos per a totes en el sistema de protecció i recuperació i reparació per a totes les dones que han patit situacions de violència.     

·         Drets sexuals i reproductius per a totes les dones sense la pressió dels fonamentalismes religiosos. Dret al propi cos.

·         Impulsar l’Observatori contra l’assetjament LGTBI+, visualitzar la diversitat familiar i de gènere garantint la lliure expressió afectiva i el dret d’asil a les persones LGTBI+.

·         Abolició les formes d'esclavitud moderna: a través dels treballs temporals, treballadores internes, treballadores del camp, trata amb finalitats de prostitució forçada.     

·         Serveis públics necessaris per socialitzar els treballs de cura: escoles bressol, llars tercera edat, situacions de dependència.

·         Que tots els projectes de llei tinguin inclòs la perspectiva de gènere de manera transversal.

No hay comentarios:

Publicar un comentario