11/8/17

Municipalisme del canvi

Conferència per una República Catalana en Comú. Referèndum i estratègia - 5
Þ 5.1.- El canvi procedent de la indignació de radicalitat democràtica, de preocupació de fons social i de participació generacional, és l’aire fresc que ha començat a obrir perspectiva a Ajuntaments encapçalats pel de Barcelona i Madrid. BComú, Ahora Madrid, Les Mareas i altres expressions, assenyalen un futur amb lemes com el de “fer possible l’impossible”, “L’habitatge és un dret com una casa”, etc. La racionalització dels recursos dóna un resultat positiu respecta a deute, polítiques socials, remunicipalització serveis públics, habitatge de lloguer i social, aigua, electricitat, dones, drets humans, contaminacions diverses, urbanisme i transparència. El repte rau en combinar una bona gestió amb la necessària transformació de les ciutats en espais de convivència ciutadà veïnal, de salut als barris i en l’activitat econòmica. Defensem i impliquem en aquest municipalisme de base. Promovem el seu fonament polític organitzat a cada barri, de manera que les necessitats més concretes i les generals es complementin.
Þ 5.2.- A Barcelona i Àrea metropolitana alertem de que la dificultat i ajornament d’un acord de Conveni fomenta que la Vaga del Metro sigui un taló d’Aquil·les de BComú i de l’Ajuntament de Barcelona a resoldre. Usuaris/es, treballadors/es, Ajuntament i TMB han d’aconseguir superar el conflicte en bona sintonia.
Þ 5.3.- L’autonomia i sobirania municipal queda fortament limitada, ofegada per les lleis del govern estatal. És de gran importància les diferents trobades i iniciatives de xarxes de municipis, per cercar sinergies en les polítiques municipals, alhora de formar una aliança municipalista que treballi per derogar les lleis “Montoro”. L’experiència de la trobada Ciutats sense por, aporta contingut de democràcia i polítiques de base a projectar a la societat, a les institucions estatals i supraestatals. 15 de juliol de 2017
Sumari
Þ 5. Municipalisme del canvi.

No hay comentarios:

Publicar un comentario